(VIDEO) Predsjednik Tomislav Karamarko danas je ispred Središnjice odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, konkretne, iskrene i otvorene razgovore s Mostom, sukladnosti s Mostom u programu reformi, SDP-ovo pustošenje gospodarstva i pokušaj izazivanja novih izbora…

Izjavu predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O MANDATARU I PREGOVORIMA

Bilo bi dobro da se do utorka zna mandatar. Vjerujem da hoće. Imamo tri, četiri dana konkretnih pregovora pred sobom - koliko su kolege iz Mosta predvidjeli, a mi prihvatili njihov prijedlog. To bi moglo biti vrlo konkretno - već i danas i sutra.

O PREGOVARAČKOM TIMU

Sada idemo dogovoriti. Bit će to tim koji je stvarao naš program, odnosno predstavnici tog tima - pet ljudi. 

O REFORMSKOJ SUKLADNOSTI S MOSTOM

Kada je Most dolazio kod nas sa svojim prijedlozima o reformama, vrata su im uvijek bila otvorena. Uvijek smo ih dočekali s već pripremljenim programima reformi. Tako da smo vrlo bliski. Nije to velika mudrost - zna se što treba mijenjati, prije svega u gospodarstvu. 

O SDP-ovoj NEDOSLJEDNOSTI

Pitate me „kako komentiram ovako brz odaziv SDP-a na razgovore s Mostom“? Žele ostati u poziciji vlasti - što je instinkt samoodržanja. Nakon četiri godine katastrofalnog vođenja države i dalje žele biti u vlasti. To je ono što je nepošteno. Njihov dolazak je pokušaj traženja slamke spasa i možda čak pokušaj razbijanja ovog dualnog odnosa HDZ-a s Mostom. Te kupovanje vremena i pokušaj izazivanja novih izbora.