Izražena je načelna suglasnost o ulasku Zagorske demokratske stranke u široki savez koji predvodi HDZ. Čelnici dviju stranaka izrazili su veliku zabrinutost zbog katastrofalne gospodarske politike koju vodi nesposobna Kukuriku vlada. 

Hoće li domoljubno-socijalni blok (desnog) centra uskoro dobiti novog, šestog člana? Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko, naime, jučer je u Središnjici primio izaslanstvo Zagorske demokratske stranke (ZDS) predvođeno njenim liderom dr. Stankom Belinom. 

Kako se navodi u priopćenju, „na sastanku su usuglašena stajališta o budućoj suradnji dviju stranaka i izražena je načelna suglasnost o ulasku ZDS-a u široku koaliciju stranaka koju predvodi HDZ“. A još je, zasad, sačinjavaju Hrvatska seljačka stranka, Hrvatska stranka prava „Dr. Ante Starčević“, Blok umirovljenici zajedno i Hrvatska demokršćanska stranka.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/koalicija-desnog-centra-zajednica-st...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/koalicija-desnog-centra-izrada-zajed...

Razgovaralo se i o aktualnoj gospodarskoj situaciji, a čelnici dviju stranaka izrazili su veliku zabrinutost zbog katastrofalne politike koju vodi ova Vlada. 

Na sastanku su uime HDZ-a sudjelovali i glavni tajnik Milijan Brkić te politički tajnik Tomislav Čuljak. U izaslanstvu ZDS-a bili su pak predsjednik dr. Stanko Belina, tajnik Mladen Popović te Ljubomir Puljić, šef zagrebačke podružnice Stranke.

Umjesto zaključka, parafrazirajmo poruku koju je Karamarko već više puta ponovio:

- Zajedno, stvorili smo sinergiju koja Hrvatskoj treba vratiti nadu. Okupili smo koaliciju kao odgovor na uistinu tešku situaciju i ovu uistinu nesposobnu vladu. Okupili smo pobjedničku koaliciju koja je, još uvijek, otvorena i za ostale koji su zainteresirani za boljitak Hrvatske.