Kapetan! Čovjek koji je ostavio neizbrisivi trag ne samo u hrvatskoj, nego i svjetskoj športskoj povijesti, košarkaški virtuoz i istinski domoljub. Dražen Petrović rođen je u Šibeniku na današnji dan, 22. listopada 1964. godine. Da nije bilo kobne automobilske nesreće, Dražen bi danas slavio 50. rođendan! 

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović tim je povodom posjetila Košarkaški centar i Muzej "Dražena Petrovića" u Zagrebu, gdje se susrela s njegovom majkom Biserkom Petrović. Buduća predsjednica RH obišla je muzejski prostor u kojem se dodatno upoznala s Draženovom bogatom karijerom, razgledala njegove trofeje, dresove i strip koji će biti preveden na brojne svjetske jezike, a koji je posebno izrađen za 50. obljetnicu rođenja jednog od najvećih svjetskih sportaša svih vremena.

Dražen je živio i davao sve za Hrvatsku! Uvijek je govorio da svaku utakmicu treba igrati kao da je najvažnija, kao da je finale! - istaknula je gospođa Biserka uz pogled pun emocija na predmete svoga sina.

U knjigu dojmova Kolinda Grabar Kitarović je upisala:

Sretan rođendan, Dražene! Živiš i dalje s nama!