Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti Đele Jusića:

„Sa žaljenjem sam primio vijest da nas je napustio jedan od najistaknutijih hrvatskih skladatelja gospodin Đelo Jusić, koji je svojim iznimnim talentom, svestranošću i kreativnošću obogatio hrvatsku glazbenu scenu.

Njegova velika djela koja su izvodili mnogi poznati glazbenici zauvijek će živjeti u srcima brojnih zaljubljenika u domaću glazbu.

U svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri nagrađen je brojnim nagradama koje su potvrda vrijednosti ovog nadarenog hrvatskog umjetnika.

Pamtit ćemo ga kao osnivača Dubrovačkih trubadura, skladatelja orkestralne glazbe, ali i dirigenta koji je osvojio domaće i svjetske koncertne pozornice.

Neizmjerno smo mu zahvalni na svemu što je učinio za hrvatsku glazbenu umjetnost, a svojim bogatim glazbenim opusom ostavio je neizbrisivi trag.

U ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj, primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja u ime hrvatske Vlade i moje osobno."