Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti Jurice Jerkovića:

"Sa žaljenjem sam primio vijest o preranoj smrti jednog od najvećih nogometaša u povijesti Hajduka, gospodina Jurice Jerkovića, čiji je odlazak neizmjerni gubitak za sve ljubitelje nogometa.

U svojoj izuzetnoj igračkoj karijeri ostvario je velike rezultate kao kapetan jedne od najuspješnijih generacija Hajduka.

Nakon povratka iz inozemstva dao je svoj veliki doprinos i kao sportski direktor Hajduka.

Bio je i jedan od četiri splitska nogometaša koji su postavili kamen temeljac za izgradnju Poljuda uoči Mediteranskih igara što će zauvijek ostati upisano na stranicama splitske i hrvatske nogometne povijesti.

Gospodin Jerković nedostajat će mnogima koji su pratili njegovu igračku karijeru, a neki od legendarnih pogodaka ovog nogometnog majstora živjet će zauvijek u sjećanjima i srcima njegove vjerne publike.

U ovim teškim trenutcima za Vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja u ime hrvatske Vlade i moje osobno."