U HDZ-u me posebno plijeni to što ne spava u oporbi i ne čeka da dođe na vlast. Čitavo se vrijeme u stranci radi, stručni nacionalni odbori izrađuju planove, pripremaju programe. Cilj je imati sve spremno kada dođemo na vlast - naglasila je Ivana Maletić, eurozastupnica i predsjednica HDZ-ova Odbora za regionalni razvoj i EU fondove, u intervjuu za današnji Večernji list.

Upravo su je ta obnovljena energija te nepokolebljivost političkih stajališta novog vodstva HDZ-a i potaknula da se u lipnju 2012. učlani u HDZ. Podmetanja SDP-ovskih medija, također, razbudila su u njoj pozitivni prkos:

- Kad se počelo pričati o „slomu“ stranke, htjela sam biti dio novog tima koji se formirao, a koji je u prvi plan stavio znanje, rad i dobrobit Domovine.

U intervjuu je Maletić nastavila svoju polemiku s potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem. Iznova je, neumoljivom snagom brojki, raskrinkala SDP-ove pokušaje da se okiti tuđim perjem - da si u zasluge pripiše EU projekte koje je odavno pripremio HDZ.  Pritom je ponovila da će najesen zatražiti saborsku interpelaciju na rad Vlade jer, inkompetentna kakva jest, kasni s pripremom projekata koji bi se mogli (i trebali) financirati iz europskih fondova:

-  U omotnici je 8,1 milijarda eura koje treba potrošiti. A da bismo to potrošili, moramo imati više od 16 milijardi eura projekata. To je minimum! A ova vlada priča o 600 milijuna i sretna je s time!? To je ono što zastrašuje. Vlada propušta šansu podići ekonomski rast i razvoj.

Još jedan eklatantan primjer „nepodnošljive lakoće kašnjenja“ Kukuriku vlade HDZ-ova je zastupnica iznijela pak u izjavi o programu Jessica (kojim Europska investicijska banka namjerava oživjeti nekretninske projekte) za današnji Poslovni dnevnik:

- Iako se sredstva ne mogu koristiti prije 2014. godine, već sada se moraju pripremati projekti koje bismo kandirali. No ti projekti još nisu ni spomenuti! Treba znati da u sve te programe i RH uplaćuje novac kroz zajednički europski proračun. Ako ga ne budemo povlačili, može se dogoditi da se našim novcem potiču projekti u razvijenim zemljama.

Cijeli članak o kašnjenju s programom Jessica možete pročitati na:

http://www.poslovni.hr/eu-fondovi/umjesto-da-povlacimo-novac-uplacivat-c...