U povodu Dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima oglasila se i Mladež HDZ-a. Priopćenje, koje prenosimo u cijelosti, potpisuje predsjednik MHDZ-a Josip Bilaver:

„Zauzimajući se za opće humanističke i kršćanske vrijednosti, naglašavamo kako je svaki ljudski život podjednako vrijedan. Svaka žrtva ima svoje ime i prezime, mjesto stradanja i svog krvnika - koji za nedjelo mora odgovarati. Zločini jednog sustava ne mogu se pravdati onima drugog, zločin je zločin i mora se nedvosmisleno osuditi i procesuirati.

Na žalost, u samostalnoj Hrvatskoj svjedoci smo posljednjeg utočišta zločinaca u civiliziranoj Europi u vidu Trga maršala Tita. Dok čitavi uljuđeni svijet baštini antitotalitarizam kao sustav vrijednosti, vladajuće strukture „ukrašavaju“ ponajljepši zagrebački trg imenom jednog od deset najvećih komunističkih zločinaca u povijesti. I to, da stvar bude gora, s titulom 'maršala', titulom pod kojom su i počinjeni, bez suđenja, strašni masovni zločini nad hrvatskim civilima i razoružanim vojnicima. Stoga ovim putem dajemo punu potporu građanskoj inicijativi Krug za trg i njenim nastojanjima za promjenom imena Trga maršala Tita.

Modernu Hrvatsku nisu stvorili ni fašisti ni komunisti, nego ona počiva na Domovinskom ratu, jedinom istinski slobodarskom i antitotalitarnom vrijednosnom konceptu naše suvremene povijesti“.