(VIDEO) Buduća predsjednica RH  Kolinda Grabar-Kitarović Novu 2015. godinu dočekala je s obitelji Ane i Roberta Bošnjaka koji s desetero djece žive na zagrebačkom Kozjaku. Netom nakon ponoći posjetila je branitelje koji prosvjeduju ispred „matičnog ministarstva“ u Savskoj ulici te potom i javnu vatrogasnu postaju u središtu Grada Zagreba

Cijela ulica na Kozjaku, u kojoj stanuje obitelj Bošnjak, bila je na nogama. Kako i ne bi, kada je s njima Novu godinu dočekala buduća predsjednica, uzvratila na srdačne čestitke, zapjevala, slikala se za uspomenu i dugo sjećanje… Uvijek sa svojim narodom!

VIDEO: http://bit.ly/1BnbZIX

ZA bolju Hrvatsku!

Brojnim je okupljenim novinarima Kolinda Grabar-Kitarović poručila da u 2015. želi obnoviti hrvatsko zajedništvo:

- Želim da se ljudi ne dijele, nego da zajedno radimo i izvučemo Hrvatsku iz krize. Iznimno sam optimistična kad vidim ove ljude pune entuzijazma, želje za životom i želje da svi krenemo u bolju Hrvatsku.

ZA branitelje u Savskoj!

Ubrzo nakon ponoći, u pratnji generala Damir Krstičevića uputila se u šator u Savskoj ulici. Hrvatski branitelji i invalidi Domovinskog rata, koji već 73 dana prosvjeduju, dočekali su pljeskom i pjesmom buduću vrhovnu zapovjednicu. 

- Od srca želim sve najbolje u Novoj godini vama i vašim obiteljima. Osim toga,  želim da se izborite za svoja prava, i da svi zajedno „proguramo“ Ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja i izborimo se da branitelji napokon dobiju ono što zaslužuju! - riječi su to Grabar-Kitarović koje su izazvale gromoglasni pljesak branitelja!

ZA Veljka Marića

Buduća predsjednica  je otkrila da je, nažalost, dobila odbijenicu srbijanskih vlasti da posjeti u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici hrvatskog branitelja Veljka Marića, ali da smo u mislima s njim i da ćemo se nastaviti boriti za njega! Nakon tih riječi, u šatoru je odjeknulo skandiranje: 

Hrvatska, Hrvatska! 

Naposljetku, Grabar-Kitarović je u novogodišnjoj noći posjetila i 17 vatrogasaca Javne vatrogasne postaje „Centar“ u Savskoj ulici. Zapovjednik postrojbe Mladen Malčić upoznao ju je s osnovama vatrogasne službe, a uvijek spremni vatrogasci - koji na sreću nisu imali posla na Novu godinu - demonstrirali su budućoj predsjednici spremnost za djelovanje u brzim intervencijama.