(VIDEO) Predsjednik Tomislav Karamarko danas je ispred zagrebačkog Hotela Sheraton odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Zajedno s njim bio je čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov koji je, također, odgovarao na pitanja novinara.

Izjavu predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O SASTANKU

Napravili smo danas rezime onoga što smo jučer obavili. A obavili smo dobar posao - dogovorili smo se o ustroju vlade. S time da smo rekli: može, to je dobar prijedlog, ali nam je za to potrebno vrijeme. Kao što sam jučer rekao, ne možemo u 15 dana. Razgovarali smo i o holdingu te smo razgovarali s mandatarom vlade Tihomirom Oreškovićem. Prenijeli smo mu sve što smo napravili i što dalje namjeravamo raditi. Upoznat je sa svime, a drugi tjedan ćemo razgovarati o konkretnim imenima - koja će biti i njemu „na stolu“ i o kojima ćemo zajedno odlučivati.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/jedini-cilj-s-najkvalitetnijim-ljudi...

O VLADI

Moramo početi raditi. Ne možemo gubiti vrijeme - moramo u nekoliko mjeseci realizirati planirano. Vrijeme je za rad. Vlada se konstituira po sadašnjem ustroju, a onda krećemo u promjene.

O USUGLAŠAVAJU RJEŠENJA

Apsurdno je da se u fokus uopće stavlja Ministarstvo unutarnjih poslova u vremenima kada smo gospodarski ugroženi. Ne vodi se nikakva „bitka“ - kvalitetni će ljudi dobiti priliku. Predlagat će ih kolege iz Mosta, predlagat ćemo i mi. Postoje ona ministarstva za koja će oni prvi predlagati ljude. Isto tako i s druge strane. Razgovori prolaze u jako dobrom tonu i jako dobroj atmosferi. Počelo je jučer intenzivno, danas se nastavilo, a nastavljat će se i dalje.

O ODGOVORNOSTI

Pitate me za komentar o „anonimnoj prijavi da je praćenje članova Mosta naredio Ranko Ostojić“? Zloupotrebe sustava se mogu događati. Ne bih se previše čudio - nikoga ne optužujem unaprijed. Ako se to dogodilo, netko mora odgovarati!