Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović jutros je u Trilju, u mnoštvu vjernika, stupala u procesiji i pribivala misnom slavlju na dan svetog Mihovila. 

U pratnji triljskog gradonačelnika Ivana Šipića, splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje i predsjednika županijskog HDZ-a Ante Sanadera došla je na tradicionalnu proslavu zaštitnika Grada. Došla je biti sa svojim narodom. 

Oduševljena dočekom

Družila se s građanima, razgovarala, savjetovala ih i ohrabrivala. I ova nepogoda pod nazivom SDP kad-tad će proći… Potom je odgovarala na pitanja novinara: 

- Tu sam, među ljudima, kako bih čula njihove probleme te im podarila nadu i vjeru u bolje sutra. Doček je predivan! Osjećam želju da zajedno krenemo naprijed, da prestanemo tapkati na mjestu kao država i kao narod.

Ispravak malicioznog navoda

Ispravila je netočnu, medijsku, malicioznu interpretaciju svoje izjave s Izborne skupštine Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ Grada Zagreba o „hrvatskim vojnicima u Afganistanu kao topovskom mesu“:

- Nisam to rekla, nego da se nažalost u javnosti često tako percipiraju. Iznimno sam ponosna na naše vojnike u Afganistanu, vidim da svoj posao rade sa srcem. Doista su vrhunski profesionalci koji svoju zadaću da obavljaju ne samo profesionalno, nego i uspijevaju uspostaviti posebni kontakt s domicilnim stanovništvom. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vrhovna-zapovjednica-za-ponosn...

Čitanje Starog zavjeta

Nakon jutarnje triljske svečanosti, Grabar Kitarović navečer nije propustila priliku prisustvovati misnom slavlju u svojoj župi Jelenje-Dražice koja - na dan zaštitnika svetog Mihovila - slavi i svoju 200. godišnjicu. 

Koncelebriranu svetu misu predvodio je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, a Kolindi Grabar Kitarović pripala je čast čitati prvo čitanje iz Staroga zavjeta. 

Nastavak aktivnosti među ljudima 

Buduća predsjednica RH današnjim posjetom Trilju i Jelenju nastavila je obilaziti Lijepu Našu i družiti se sa svojim sugrađanima. Dok je Milanovićev kandidat Josipović na jučerašnjoj utakmici Zagreb-Kiel sjedio u svečanoj loži, Grabar Kitarović je s tribina, u dresu i u društvu navijača, bodrila hrvatske rukometaše.  

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.672118556220519.1073741896.406...

U subotu je pak, rekosmo, bila s braniteljima iz Zagreba, a potom je sudjelovala u obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i Međunarodnog dana gluhih osoba. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/borba-protiv-nasilja-nad-zenama-i-meduna...