„Ankete“ su do sada uvjerljivo promašile konačne izborne rezultate. Na izborima smo uvijek pokazivali da su bile netočne. Imamo perverznu situaciju u Hrvatskoj u kojoj se više govori o oporbi, nego o teškim pogreškama vladajuće koalicije i vladajuće stranke. SDP-ova vlada pokazala je jednu tragičnu konstantu u svom djelovanju, a to je da je djelovala četiri godine na bazi raznoraznih doskočica. Kako s političkim suparnicima, tako i s javnošću! To je uvredljivo za građane! - istaknuo je, među ostalim, saborski zastupnik Davorin Mlakar u sinoćnjem gostovanju u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“ (urednik i voditelj: Mislav Togonal).

Donosimo ključne poruke:

O „ANKETAMA“

„Ankete“ su do sada uvjerljivo promašile konačne izborne rezultate. Spominje se jedna jedina kuća koja je provodila ankete koja je pogodila nekoliko zadnjih izbornih rezultata. To već nešto govori. Obično se radi na uzorku od 1 000 ljudi - to je premali uzorak da bismo mogli govoriti o ozbiljnim rezultatima ankete - koja bi trebala obuhvatiti tri milijuna birača. „Anketama“ nismo ni do sada previše vjerovali jer su nam uvijek bile nesklone - pokazivale su puno bolji rezultat naših političkih protivnika, a na izborima smo uvijek pokazivali da su bile netočne. Trebalo bi regulirati pitanje - demotivira li se ili motivira birače ovakvim „anketama“. Imamo perverznu situaciju u Hrvatskoj u kojoj se više govori o oporbi, nego o teškim pogreškama vladajuće koalicije i vladajuće stranke.

O SDP-ovim POPULISTIČKIM MJERAMA

Zakon o švicarskom franku možemo gledati samo u kontekstu jedne šire vladine inicijative. Sve što se događalo - do odluke predsjednice RH o raspisivanju izbora - spada u pretkampanjsko razdoblje. Vlada je učinila sve da bi u tom razdoblju išla s mjerama koje je mogla „potegnuti“ prije službene kampanje. U tom kolopletu aktivnosti pojavio se i Zakon o švicarskom franku koji treba pomoći ljudima da ih izvuče iz ove nemoguće situacije. Ali, nije trebalo čekati predzadnji dan saborskoga zasjedanja. Vlada je rekla da je dvije i pol godine pisala zakon - u to nitko pametan u državi ne može povjerovati! Ali - nije to bila jedina mjera. Takvih populističkih mjera bilo je mnogo. 

O SDP-ovu ISMIJAVANJU DEMOKRACIJE

SDP-ova vlada pokazala je tragičnu konstantu - djelovala je četiri godine na bazi raznoraznih doskočica. Kako s političkim suparnicima, tako i s javnošću. To je uvredljivo za građane. SDP je imao jedan nikakav „Plan 21“ i nakon toga više nikad napisan program.