Buduća predsjednica RH na Programskoj skupštini HSS-a Grada Zagreba, u prepunoj dvorani zagrebačkog Globusa, predstavila je svoj pobjednički program „Za bolju Hrvatsku“:

- Hrvatska je dio NATO-a, stoga ću uspostaviti sustav domovinske sigurnosti, bez korupcije u Oružanim snagama. To znači da će svaka kuna biti transparentno potrošena pri nabavi vojne opreme ili drugih potrepština nužnih za normalno funkcioniranje naših vojnikinja i vojnika. Kojima - kao i hrvatskim braniteljima - treba vratiti dostojanstvo!

Josipovićev grijeh nečinjenja

Kolinda Grabar-Kitarović je kazala da ne obećava kule u zraku, jer zna da je čeka težak posao, ali Hrvatska nije u ustavnoj, nego u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj  krizi. 

- Moj program temeljen je na ustavnim ovlastima Predsjednice RH, koja se bira izravno i ona mora biti glas naroda. Ona je odgovorna za dobro, normalno funkcioniranje vlasti. Državna administracija mora biti pošteni servis građana, ali i stranih investitora i domaćih poduzetnika, a ne da ih koči na svakom koraku. 

Diletant Jakovina

Pojedinac koji nije bio u stanju voditi svoju poljoprivrednu apoteku ne može biti ministar poljoprivrede - nastavila je Grabar-Kitarović:

- U Dolini Neretve, koju sam nedavno posjetila, mandarine trunu, a Vlada nije u stanju organizirati ni  transport do Slavonije i Like kako bi iskoristila EU donaciju. Jednako tako, Vlada nije u stanju izraditi program ruralnog razvoja - na koji je dobila čak 377 primjedbi iz Bruxellesa! - zbog čega je Hrvatska izgubila 2,5 milijarde kuna iz EU fondova. Jedan od prvih poteza na mjestu predsjednice RH - osim što ću zatražiti da se sazove tematska sjednice Vlade o katastrofalnome gospodarskom stanju u zemlji - bit će i inicijativa o proglašenju isključivoga gospodarskog pojasa u Jadranu. Bez njega, Hrvatska godišnje gubi najmanje 130 milijuna eura. To je ravno veleizdaji!

Skupu su nazočili i predsjednik HSS-a Branko Hrg, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.