Josipović u strahu i panici od poraza na izborima očajnički napada! Grize i lupeta! Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović - odgovorivši na nebulozne tvrdnje dosadašnjeg predsjednika o „promašenoj vanjskoj politici“ dok je obnašala dužnost ministrice - argumentirano je na svojem Facebook profilu podsjetila na uspjehe u svom mandatu:   

- Neka Ivo Josipović kaže što točno misli pod time da je Ministarstvo vodilo krivu politiku! Dok sam bila ministrica, otvorila sam i vodila pregovore o članstvu u Europskoj uniji. Povela sam Hrvatsku i na putu u NATO. Hrvatska je u tom razdoblju, također, izabrana u članstvo Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Usporedite to s nikakvim njegovim rezultatima u pet godina - i recite mi što je bolje?! Veselim se sučeljavanju s njime!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/josipovicevu-sutnju-gradani-su-platili-2...

Frustracije nesuđenoga haškog suca 

Josipovićev međunarodni ugled ni u tragovima se ne može usporediti s onim koji uživa Grabar-Kitarović - jasno je u današnjem Novom listu poručeno iz Izbornog stožera kandidatkinje HDZ-ove koalicije. No razumljive su nam frustracije dosadašnjeg predsjednika: 

- Ako Josipović misli da su pristupanje EU-u i NATO-u bili promašeni, znači da je on htio da Hrvatska bude dio nečega drugog. Josipović ne može dalje od Bregane ili Pasjaka, može proći samo Bajakovo. Pokazuje to i njegova neuspješna kandidatura za suca haškog tribunala 2003. godine iako je imao potporu hrvatskih vlasti. Naša kandidatkinja se, pak, sama javila na međunarodni natječaj za pomoćnika glavnog tajnika NATO-a i bila je - izabrana.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-sa-svjetskim-liderima-na-summitu-nato

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-u-josipovicevoj-sluzbi-hrt-cenzuri...