HDZ-ova Zajednica žena „Katarina Zrinski“ u zagrebačkom Hotelu Westin održala je skup pod nazivom „Žene za predsjednicu“. Svojim dolaskom i obraćanjem Katarinama, skup je uveličala buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Uoči samog događaja Grabar-Kitarović odgovarala je na pitanja okupljenih novinara. Komentirala je, među inim, usvojenu rezoluciju EP-a o Šešelju koju je inicirao naš eurozastupnik Andrej Plenković te današnju objavu Državnog zavoda za statistiku o novom padu BDP-a - 12. kvartal zaredom!

Donosimo glavne naglaske izjave Grabar-Kitarović, a cijeli video možete pogledati u nastavku:

O RATNOM ZLOČINCU ŠEŠELJU & ŠUTNJI BEOGRADA

Pozdravljam usvojenu rezoluciju o Šešelju u EP-u. Također, očekujem od Srbije da se vrlo jasno ogradi od Šešeljevih stavova. Kada postanem predsjednica RH, stav prema Srbiji bit će prije svega onaj uzajamnog poštovanja i dobrosusjedskih odnosa, ali isto tako Srbija mora riješiti sva otvorena pitanja i suočiti se s prošlošću. Šešelj je ratni zločinac, mjesto mu je u Haagu, i to Beograd treba vrlo jasno reći.

O PREMIJEROVOM „KASNOM PALJENJU“

Milanovićevo otkazivanje puta u Beograd dobar je potez, no to je zakašnjela reakcija. Očito pokušava popraviti to što danima, gotovo tjednima, nisu reagirali na ovaj slučaj - da preko granice imamo čovjeka koji dovodi u pitanje teritorijalni integritet, suverenitet i postojanje RH.

O PADU BDP-a 12. KVARTAL ZAREDOM 

Katastrofa! Kao što znate, nijedna europska zemlja nema takav uzastopni pad BDP-a. Na dnu smo ljestvice po razvoju, konkurentnosti i zaposlenosti. Ako vlada ne uspije riješiti problem pada BDP-a - jednostavno mora odstupiti!

Reakcije na terenu - prava anketa!

Upitana, također, da komentira najnovije „istraživanje“ javnog mnijenja Crobarometar („agencije“ Ipsos Puls), koje SDP-ovu kandidatu Josipoviću daje, tobože, 15 posto prednosti u prvom krugu izbora, Grabar-Kitarović jasno je i odlučno poručila da situacija na terenu, među ljudima - govori sve! Sigurna sam u pobjedu!