Predsjednik Tomislav Karamarko danas je ispred Središnjice naše stranke odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, razgovore s predstavnicima Mosta, konzultacije s Predsjednicom RH, proglašenje gospodarskog pojasa…

Izjavu predsjednika HDZ-a možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke: 

O „ANKETAMA“

To je već komedija. Neka Ipsos puls određuje tko će pobjeđivati i tko će biti većina u parlamentu, a neka kreira i Vladu. Što će izbori? Pobijedili smo na izborima i tjedan dana nakon toga - gledamo kako i nismo baš pobijedili, cijelo vrijeme se upiru gubitnike proglasiti dobitnicima, a nas dobitnike - gubitnicima. Doista inverzna situacija - koja nije dobra. Ne trebaju zavaravati narod - koji se ne da zavaravati.

O GOSPODARSKOM POJASU

Apsolutno! Mi već tri i pol godine o tome pričamo u stranci - to je bila naša ideja s kojom smo htjeli ići nakon izbora.

O KONZULTACIJAMA S PREDSJEDNICOM RH

Veselim se pregovorima, da napokon završe - jer svako daljnje odgađanje i odugovlačenje nije dobro za Hrvatsku. Nije dobro za naše gospodarstvo, sigurnost, našu djecu koja trebaju negdje raditi. Veselim se i susretu kod Predsjednice RH. Vjerujem da će uskoro doći do raspleta - pozitivnog za nas.

O PUPOVČEVOJ OBMANI

Pitate me da o tome da je „od osam predstavnika nacionalnih manjina, sedam potpisalo“? Nije. To je mala obmana koju će gospodin Milorad Pupovac morati objasniti - kako to da jedan čovjek potpisuje za tri osobe? I još jedna stvar koja mi se nije dopala u njegovoj izjavi jučer je da su „diskriminirane nacionalne manjine, ako ne sudjeluju u kreaciji“. Nacionalne manjine nisu stranka, to je klub. Od kojeg se očekuje da bude konstruktivan. Prije svega -prema interesima svojih nacionalnih manjina.