Kolinda Grabar Kitarović danas je posjetila ratne vojne invalide koji već osmi dan i po kiši i po suncu prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu. A prvo što je učinila pristigavši među branitelje odala je počast i zapalila svijeću u spomen na preminulu heroinu Domovinskog rata Nevenku Topalušić, pripadnicu „Gromova“. Potom je uslijedilo druženje i razgovor s braniteljima - kako na platou ispred „njihova“ ministarstva, tako i u šatoru sa stopostotnim ratnim vojnim invalidima. Snažne riječi podrške, razumijevanja, ohrabrivanje i iskren razgovor naišli su na odobravanje ljudi koji su kad je za Domovinu bilo najteže bili na prvim crtama bojišnice, žrtvujući dijelove svoga tijela za hrvatsku slobodu i neovisnost.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.687122164720158.1073741916.406...

 „Vi ste moji heroji!“, poručila je braniteljima koji prosvjeduju protiv omalovažavanja vrijednosti nastalih u Domovinskom ratu. „Vi ste naša buduća predsjednica!“, uzvraćeno joj je. Branitelji su budućoj predsjednici iskazali što ih tišti i muči te zašto su se okupili na prosvjedu. Grabar Kitarović u razgovoru s njima kazala je:

- Radila sam u mnogim državama koje su članice NATO saveza i takvo poštovanje kakvo oni iskazuju svojim braniteljima želim vidjeti i ovdje. Tu sam jer svi vi koji ste dali svoje zdravlje za ovu državu ste moji heroji. Domovinski rat i žrtva branitelja su temelj ove države!