Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) Milivoj Špika sastao se na središnjem zagrebačkom trgu s predsjedničkom kandidatkinjom HDZ-ove koalicije Kolindom Grabar-Kitarović te joj bezrezervno pružio potporu i potpisom podržao njezinu kandidaturu. Za bolju Hrvatsku!

U cijelosti donosimo izjavu predsjednika BUZ-a:

Blok umirovljenici zajedno izražava bezrezervnu potporu kandidatkinji naše domoljubne koalicije gospođi Kolindi Grabar-Kitarović iz razloga što je pokazala veliko čovjekoljublje, domoljublje, ali i socijalnu osjetljivost. Trebamo pustiti dosadašnjeg predsjednika - budući da je već četiri i pol godine u hibernaciji, neka tako i nastavi. A nama treba predsjednica koja će lupiti šakom o stol, pozvati neodgovornu vladu i s potporom koju će dobiti na ovim izborima prisiliti je na ostavku! I tako građanima RH skratiti muke - da se prijevremeni izbori održe što prije! 

U toj nadi i vjeri pozivam sve umirovljenike da daju glas gospođi Grabar-Kitarović. Milijun i dvjesto tisuća umirovljenika je vojska bez koje nitko neće dobiti predsjedničke izbore. Josipović četiri i pol godina gleda kako propada standard građana, uključujući i umirovljenika - ne možemo to mirne duše gledati i dopustiti da osvoji još jedan mandat! 

Hrvatska je katolička zemlja, izabrat ćemo osobu vjernika, Hrvata koji voli svoju državu, s iskazanim domoljubljem i čovjekoljubljem. A to je gospođa Grabar-Kitarović!