Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović jučer je došla u Krapinu na „Tjedan kajkavske kulture“, možda i najpoznatiju kulturnu manifestaciju ne samo Hrvatskog zagorja, nego i cijele kajkavske Hrvatske. Obišla je i Zagorski gospodarski zbor - sajam na kojem svoje proizvode predstavljaju najbolje mali i srednji poduzetnici te obrtnici iz tog kraja. 

Prije nego što je, kao posebna gošća, posjetila središnji događaj Tjedna - 49. festival kajkavskih popevki - Grabar Kitarović odvojeno je dala izjave za dvije nacionalne TV kuće. 

Bitan sadržaj, a ne slogan

Za predsjedničke izbore nije bitan slogan, nego program! - komentirala je za HTV medijske napise o (navodnome) novome Josipovićevu predizbornom sloganu „Razumna Hrvatska“:

- Nisu bitne parole, nego ono što činimo. Bitan je sadržaj. Čekam g. Josipovića da kaže nešto o onome što je učinio u zadnjih pet godina i kako je ostvario svoj dosadašnji slogan „Nova pravednost“. Puno ću vremena provoditi na terenu s ljudima - i oni će uvelike definirati moj program, a u konačnici i slogan.

Josipovićev predizborni trik

Za Josipovićev prijedlog o promjeni Ustava za Novu TV je napomenula da je rađen isključivo radi osobne promocije Milanovićeva predsjedničkog kandidata, a ne radi dobrobiti građana:

- Apsolutno sam protiv ovakvih promjena Ustava! Ustav je temeljni državni dokument i ne može se i ne smije mijenjati u predizborne svrhe.

Cjelovit pristup izmjeni izbornog sustava!

Najavu prikupljanja potpisa za referendum o izmjeni izbornog sustava ocijenila je parcijalnim pristupom (pre)važnoj temi:

- Kao predsjednička kandidatkinja i buduća predsjednica RH u potpunosti se namjeravam držati preporuka Venecijanske komisije i ne agitirati ni za jednu stranu na bilo kojem budućem referendumu. Pravo je građana da pokreću inicijative. Slažem se da su potrebne promjene izbornog zakona, ali smatram da se tome treba pristupiti cjelovito i postići suglasje političkih stranaka, ali i struke.

Kolinda Grabar Kitarović, buduća predsjednica RH, s velikim je oduševljenjem građana dočekana u Krapini. Bezbroj osoba htjelo ju je pozdraviti, stisnuti joj ruku, poželjeti pobjedu… Na Festivalu kajkavskih popevki najavljena je kao posebna gošća te pozdravljena najsnažnijim aplauzom. Uz vidnu nervozu Milanovićeva kandidata Ive Josipovića.