Još uvijek aktualni predsjednik Ivo Josipović panično pokreće „inicijative“ kako bi, eventualno, prikupio još koji glas i stvorio privid da išta ozbiljnog radi. A sve pod krinkom "brige za građane". 

Kućna agencija

Stoga je i njegova kućna agencija Ipsos Puls fabricirala "istraživanje javnog mnijenja" o promjeni izbornog sustava, a umjesto istine, građani su time od predsjednika dobili samo još jedan - predizborni trik.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i član nacionalnog Predsjedništva Andrija Mikulić novi je spin Milanovićeva predsjedničkog kandidata komentirao za središnje dnevnike Nove TV i RTL-a. Njegovu izjavu prenosimo i cijelosti:

Ugroza nacionalne sigurnosti

Riječ je o lažnoj brizi za građane i kampanji koju dosadašnji predsjednik vodi na račun poreznih obveznika. Kada bi on uistinu vodio računa o ugledu države, onda bi smijenio svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Sašu Perkovića koji je na to mjesto imenovan zahvaljujući svojem ocu - kojem se upravo sudi u Münchenu.

Josipovićeve "ankete"

Sve dosadašnje Josipovićeve ankete na izborima su se pokazale nevjerodostojnima. Podsjetit ću da od svih referendumskih inicijativa jedino ona gospođe Markićnije skupila dovoljan broj potpisa. A ona je, između ostalog, tražila uvođenje preferencijalnog glasovanja.

Bježanje od odgovornosti

Naravno da HDZ nema ništa protiv preferencijalnog glasovanja, ali nismo podržali dotični referendum zbog ostalih prijedloga koji su štetni za Hrvatsku. Osim toga, građani su nezadovoljni neaktivnošću dosadašnjeg predsjednika, koji ovakvim naručenim anketama želi samo skrenuti pažnju s teške gospodarske situacije za koju je, uz Milanovića, upravo on najzaslužniji.