Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović jučer je kod spomen-obilježja Prvoj gardijskoj brigadi, slavnim Tigrovima - zajedno s generalima Damirom Krstičevićem i Miljenkom Filipovićem, članovima Predsjedništva HDZ-a brigadirom Željkom Dilberom i Andrijom Mikulićem te mnogim braniteljima, članovima naše stranke - položila vijenac i odala počast svim poginulim, nestalim i umrlim pripadnicima te legendarne postrojbe. 

Zajedništvo generala i branitelja …

Nakon što je u zagrebačkoj vojarni Croatia svečano obilježena 24. obljetnica osnutka Tigrova, nekadašnji zapovjednik 4. gardijske brigade, umirovljeni general i predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove naše stranke Damir Krstičević istaknuo je da nema podjele među generalima te da su zajedno kao što su bili i 1991. godine:

- Samo želimo bolju Hrvatsku, sretniju budućnost za našu djecu. Idemo se natjecati s programima i neka hrvatski ljudi izaberu najbolje. Vidimo da imamo ogromnih problema, svi zajedno trebamo izgraditi bolju, kvalitetniju Hrvatsku. I to je cijela priča. Nemojmo se dijeliti, međusobno isključivati, nego iskoristimo sve potencijale koje Hrvatska ima! U braniteljskoj je populaciji golemi potencijal - oni i danas mogu biti pokretačka snaga Hrvatske!

… ponovno u službi naroda

Očekuje nas reforma Oružanih snaga i puno posla u području obrane i nacionalne sigurnosti - izjavila je pak buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović te potvrdila da će rehabilitirati prisilno umirovljene generale:

- Bit će mi iznimna čast budu li dio moga vanjskoga savjetodavnog tima. Branitelji su odavno dokazali da jako dobro funkcioniraju u kriznim situacijama! 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-slavonskog-broda-rehabilitirat-...

Tigrovi, hvala vam!

Grabar Kitarović posebno se zahvalila „Tigrovima“ na svemu učinjenom u Domovinskom ratu te kazala da se svi zajedno trebamo pokloniti ljudima zbog kojih danas imamo slobodnu Hrvatsku:

- Tigrovi su jedna od najslavnijih brigada iz Domovinskog rata. Zahvalni smo im što danas možemo biti ovdje i odati im počast.