Napokon smo dobili mandatara - to je velika stvar. Volio bih da g. Orešković uspije i bude signal mnogima koji žive drugdje da dođu u Hrvatsku. Imamo šansu, u kontaktu s Mostom, širiti razmišljanje da je došlo vrijeme za novu platformu! - istaknuo je, među ostalim, međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač u gostovanju u emisiji „Bujica" (urednik i voditelj: Velimir Bujanec) na Osječkoj televiziji.

Donosimo ključne poruke:

O novom mandataru

Napokon smo dobili mandatara. Dobili smo osobu koja može promijeniti platformu u Hrvatskoj. Imamo veliku šansu krenuti u promjene koje naši građani očekuju. Idemo Hrvatsku preporoditi na gospodarskom planu. Hrvatska javnost mora biti svjesna žrtve Karamarka i Petrova, koji su imali hrabrosti prihvatiti da će netko drugi biti mandatar. To je velika stvar. Tako je g. Orešković danas dobio šansu da zajedno s HDZ-om i Mostom promijeni Hrvatsku. Nitko vam ne može platiti da služite svojoj zemlji. Volio bih da g. Orešković uspije i bude signal mnogima koji žive drugdje da dođu u Hrvatsku.

O Milanovićevoj prevrtljivosti

Uvjeren sam u to da je gospodin Petrov shvatio u razgovoru s Tomislavom Karamarkom - koji je dokazao da mu se može vjerovati - da je HDZ dosljedan. Shvatio je da je ono što radi Milanović neiskreno i da je to varanje Mosta. Gospodin Milanović je vrijeđao Most, Petrova, HDZ i predsjednicu, a onda odjednom promijenio stav i htio ući u koaliciju. Dobio je u petak navečer, kao i mi, upitnik u kojem se obvezujemo na nestranačku osobu i on tada pokušava kontaktirati Tomislava Karamarka. On mu prenosi stav našeg Predsjedništva da nećemo koaliciju protiv naroda. Milanović je ponudio da i on to odbije, a zatim je na sastanku - kad je čuo nas -potpisao dokument. Mi smo onda, prije dva dana, na sastanku odlučili da želimo pregovarati samo s Mostom i da želimo nestranačku osobu za mandatara. Milanović je pokušavao uzimati, krasti Mostove ljude. Mislim da su prijatelji iz Mosta onda shvatili što se događa. 

O boljoj budućnosti

Imamo šansu, u kontaktu s Mostom, širiti razmišljanje da je došlo vrijeme za novu platformu. Imali smo situaciju gdje smo gubili demokraciju, slobodu, a sada je opet HDZ stranka koja ima dužnost i zavjet napraviti konkurentno društvo, da mladi shvate da u Hrvatskoj mogu ostvariti svoje želje i ambicije.