Predsjednik Tomislav Karamarko danas je - nakon razgovora predstavnika Domoljubne koalicije s predstavnicima Mosta - u Šibeniku odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, današnje razgovore s Mostom, potrebu što skorijeg formiranja saborske većine, odskora sastanak nacionalnog Predsjedništva…

Izjavu predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Ima pomaka. Neke smo stvari razjasnili, a kolege iz Mosta su odgovorili na neke naše upite. Izrazili smo neke dvojbe, ali je bitno razgovarati. Bitno je reći da je Domoljubna koalicija - što god odlučili - jedinstvena u stavu. Za razliku od SDP-ove koalicije koja se raspada. 

O CJELOVITOM RJEŠENJU

Nismo razgovarali o mandataru - inzistiramo na onome što se zove cjeloviti paket. Dakle, stvaranje stabilne saborske većine koja će dalje moći odraditi sve što je potrebno. Ide se u smjeru rješenja. Već sljedeći tjedan moguć je rasplet situacije.

O KONZULTACIJAMA S PREDSJEDNICOM RH

Naravno da ću ići na zajednički sastanak kod Predsjednice RH - ona radi sve da se izađe iz ove krize. Svojim trudom i stavom moramo joj pomoći. 

O DOSLJEDNOSTI

Idemo na naše Predsjedništvo i Nacionalno vijeće sa svim izvješćima o razgovorima na sastancima s kolegama iz Mosta. Neće nikome kruna pasti s glave ako razgovaramo - moramo razgovarati. Trenutak je za to. Nekomunikacija je luksuz i u ovom trenutku nemamo pravo na to. Moramo, dakle, razgovarati na stranačkim tijelima. Tu su i naši kolege koalicijski partneri - čije mišljenje cijenimo. Oni, također, unutar svojih stranaka moraju donijeti određene odluke. Bit ćemo jedinstveni, ponovit ću, što god dogovorimo. 

O SABORSKOJ VEĆINI

Imena nismo spominjali jer to u ovom momentu djeluje, rekao bih, previše trgovački. To ne želimo raditi. Bitno je uspostaviti jedan sustav, koji će početi stvaranjem saborske većine.