Hrvatska je dobila prvu predsjednicu! Kolinda Grabar-Kitarović tako se velikim slovima upisala u nacionalnu povjesnicu. Narod je rekao veliko „Ne!“ grijehu nečinjenja i „politici regiona“ Milanovićeva kandidata Josipovića. Zajedništvo je pobijedilo politiku podjela. Okrenut budućnosti, program „Za bolju Hrvatsku“ otpuhao je maglu Josipovićevih ustavnih obmana i vraćanja u prošlost. 

Veličanstvena pobjeda proslavljena uz hrvatske trobojnice i domoljubne pjesme. I snažne, pobjedničke govore predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i budućeg premijera Tomislava Karamarka. Noć pobjede - noć hrvatskog zajedništva.

Pozdravljam branitelje u Savskoj!

Obraćajući se oduševljenom mnoštvu na dočeku rezultata, Karamarko je  cijelu dvoranu podigao na noge pozdravivši hrvatske branitelje i ratne invalide koji na platou ispred „svog“ ministarstva u Savskoj već dva i pol mjeseca na hladnoći, po kiši i snijegu, prosvjeduju radi svojih prava i zaštite dostojanstva Domovinskog rata.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-nakon-prvoga-hrvatskog-predsje...

Nitko vas više nikad neće podcjenjivati!

I upravo su njih, koji su za Domovinu dali dijelove tijela i riskirali živote, netom nakon pobjedničkih govora sinoć pohodili i Kolinda Grabar-Kitarović i Tomislav Karamarko u pratnji glavnog tajnika Milijana Brkića, međunarodnog tajnika dr. Mire Kovača i umirovljenog generala Damira Krstičevića. Dočekani su uz pjesmu, pljesak i skandiranje: Hrvatska! Hrvatska! I svi su u jedan glas zapjevali Lijepu našu, nakon čega se Karamarko - popraćen snažnim aplauzom - obratio braniteljima:

- Imamo predsjednicu! Napokon je Pantovčak prestao biti crven - postao je domoljuban! Počinjemo vraćati ponos našoj domovini, vama, dr. Franji Tuđmanu! Nitko više nikad neće podcjenjivati branitelje i Domovinski rat. Ovo je velika pobjeda, a na jesen slijedi još jedna!

Neću stati dok ne ispunimo vaša prava!

A nakon minute šutnje za sve poginule branitelje i dr. Tuđmana, prosvjednicima se obratila predsjednica, vrhovna zapovjednica Oružanih snaga:

- Ovo je moj prvi susret kao predsjednice RH. Idemo raditi za bolju Hrvatsku! Predugo ste u šatoru - a samo tražite poštovanje prema sebi i Domovinskom ratu. Neću stati dok ne ispunimo vaša prava. Nemojte mi popuštati - moja je dužnost da ih ispunim! Bit ću vaš glas - bit ću vaša predsjednica. Hvala vam na povjerenju koje duboko obvezuje! Samo je jedna Hrvatska!

Poštovana predsjednice...

Predsjednik Udruge stopostotnih HRVI Domovinskog rata Đuro Glogoški pozvao je na zajedništvo i uputio predsjednici uistinu emotivne riječi: 

- Poštovana predsjednice, zahvaljujemo Vam što ste svoj prvi sastanak posvetili nama koji smo stvarali hrvatsku državu! Kad budete na Pantovčaku, nikada nemojte zaboraviti one koji su ostali ovdje ispod Pantovčaka. Želimo Vam puno uspjeha u radu!

UVIJEK UZ BRANITELJE

Kao što se sjećate,, predsjednica je i u novogodišnjoj noći posjetila branitelje u Savskoj i podržala donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/u-novogodisnjoj-noci-s-braniteljima-...