Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač danas je u Središnjici za mnogobrojne medije komentirao Milanovićeve laži o prihvatnom centru za izbjeglice na Prevlaci. Pripreme za izgradnju su obavljene, a Milanović - demantira. Potpuno izgubljen u vlastitoj nesposobnosti i - neredu. 

Izjavu dr. Kovača možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

Milanović - zapleten u vlastite laži

Sinoć je predsjednik Tomislav Karamarko upozorio na neprihvatljivost izgradnje prihvatnog centra za izbjeglice na Prevlaci. A danas je Milanović izjavio da je to „podvala“, „širenje panike“ i da „HDZ obmanjuje“ - da bismo onda saznali da su obavljene pripreme za izgradnju prihvatnog centra. To govori da Milanović ne upravlja krizom - ona upravlja njime. I to od prvog dana! 

Neplanski i amaterski

Milanović pokazuje da ne kontrolira sustav, radi ad hoc, neplanski i - amaterski! Izjavio je jučer da Ostojić „radi efikasno“ i tamo gdje je on, tamo je „red“. Vidimo pak da tamo gdje su Milanović i Ostojić - tu je nered. Skoro četiri godine! Tako funkcioniraju i na planu gospodarstva i „upravljanju“ izbjegličkom krizom. Svi jako dobro znaju da je Milanović izjavio da je „Hrvatska slučajna država“, nakon izbora ćemo konstatirati da je on „slučajni predsjednik ove vlade“. Nakon što HDZ sa svojim koalicijskim partnerima pobijedi na parlamentarnim izborima - vodit će se ozbiljna državna politika. Civilizirano, europski, organizirano, strukturirano i usmjereno konsenzusu. 

IZBORI - ŠTO PRIJE

A nakon izjave, uslijedilo je pitanje novinarke o datumu izbora. Dr. Kovač odgovorio je precizno jasno:

- S obzirom na krizu u kojoj se Hrvatska nalazi izbori su - kao što je predsjednik Karamarko poručio sinoć - potrebni što prije to bolje. Hrvatsku moramo izvući iz ove agonije. Ovako više ne ide sa slučajnim predsjednikom vlade.