Danas, 3. svibnja, obilježavamo 17. godišnjicu smrti velikana hrvatske povijesti Gojka Šuška, ministra obrane Republike Hrvatske od 1991. do svoje smrti 1998. i najbližeg suradnika prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji još nije dočekao, nažalost, da njegov doprinos stvaranju suvremene Hrvatske bude u cijelosti povijesno vrednovan i da mu čitava nacija na tome kaže - Veliko hvala! 

Krivotvorenje povijesti

Negacijom Šuškove uloge svjesno se krivotvorila povijest i relativizirao Domovinski rat! Upravo radi ispravljanja te nepravde spram pokojnog Šuška Zajednica branitelja HDZ-a i nosi njegovo ime. 

- U borbi za hrvatsku slobodu dao je cijeloga sebe! Kad govorimo o njemu, govorimo o tome tko je organizirao obranu protiv velikosrpske agresije, tko je naoružao Hrvatsku unatoč embargu, tko je zaslužan za hrvatsku slobodu... Neprijeporna je povijesna uloga Gojka Šuška. Što više vrijeme prolazi, svi postaju svjesni njegove veličine. Da njega i predsjednika Tuđmana nije bilo, mi danas ne bismo ovdje sjedili! - istaknuo je predsjednik Karamarko na Obnoviteljskom saboru Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“, organiziranom 3. svibnja prošle godine - na 16. godišnjicu Šuškove smrti.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/negacija-suskove-uloge-svjesno-krivo...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarkov-govor-na-saboru-zajednice...

Dr. Tuđman: Neustrašiv, ali razborit vitez hrvatski!

- U ličnosti Gojka Šuška očitovalo se nepokolebljivo jedinstvo hrvatskog nacionalnog bića. Bio je čovjek iznimnih ljudskih kvaliteta i upravljačkih sposobnosti. U svim okolnostima, pogotovo teškim i pogibeljnim, djelovao je snagom duha i značaja te svjedočio činom vjerodostojnog djela. Nepokolebljiv i neustrašiv, smion, ali razborit i promišljen vitez hrvatski - tim se riječima predsjednik Tuđman oprostio od svog prijatelja i najbližeg suradnika Gojka Šuška, koji je umro 3. svibnja 1998. u Zagrebu nakon teške bolesti.

VIJENCI I SVIJEĆE NA MIROGOJU

U povodu 17. godišnjice smrti Gojka Šuška izaslanstvo HDZ-a danas će, u 10 sati, položiti vijence i zapaliti svijeće na ministrov grob na zagrebačkom Mirogoju i na grob prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te pred Zid boli - odajući počast i iskazujući zahvalnost svim poginulim i pokojnim hrvatskim braniteljima te svim žrtvama palim za Domovinu.

Sutra, 4. svibnja, u 18 sati, služit će se sveta misa zadušnica u Crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi (Avenija Gojka Šuška 2). Svetu misu organizira obitelj Šušak.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/general-miljenko-filipovic-predsjedn...