Imamo dovoljno ruku u Saboru za formiranje nove parlamentarne većine i rekonstrukciju Vlade. Razgovara se u Saboru sa svima onima koji su svjesni situacije i dogovornosti - činjenica je da nema vremena za nove izbore. HDZ ima najviše mandata u Saboru - to treba poštivati. Oni koji su to spremni poštivati su dobrodošli! - istaknuo je, između ostalog, glavni tajnik HDZ-a (i saborski zastupnik) Domagoj Ivan Milošević danas ispred Središnjice HDZ-a u izjavi za brojne okupljene novinare.

Izjavu glavnog tajnika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O VLADI

Vlada je došla u slijepu ulicu - znamo kako se iz nje izlazi. Ili krenete unazad, ili se okrenete pa idete do prvog križanja i skrenete u novom smjeru. Kao što je jučer rekao predsjednik Tomislav Karamarko - očekuje se da sva trojica odu iz Vlade.

O NOVOJ PARLAMENTARNOJ VEĆINI

Ja sam glavni tajnik HDZ-a, imamo vrlo ambiciozan plan za stranku. Pred nama su za nešto manje od godinu dana lokalni izbori te imamo plan izrade platforme HDZ-a 2025. Tko će biti mandatar Vlade, to ćete čuti od g. Karamarka i HDZ-a. Imamo dovoljno ruku u Saboru za formiranje nove parlamentarne većine i rekonstrukciju Vlade. Razgovara se u Saboru sa svima onima koji su svjesni situacije i odgovornosti - činjenica je da nema vremena za nove izbore. HDZ ima najviše mandata u Saboru - to treba poštivati. Oni koji su to spremni poštivati su dobrodošli.

O REKONSTRUKCIJI VLADE

Gospoda iz Mosta imaju pravo na svoja razmišljanja, no njihova razmišljanja su do sada, nažalost, često pomogla da se dođe u slijepu ulicu. Molim sve da razmisle o odgovornosti i u kojoj se situaciji nalazi zemlja. Stalno naglašavam - javne financije nisu u zavidnoj situaciji, na samom smo dnu Europske unije i trebamo se maknuti od tuda brzo i efikasno. Radimo na rekonstrukciji Vlade - koja će značajno brže od dosadašnje voditi Hrvatsku naprijed. Dakle, prvo izglasavanje nepovjerenja premijeru, a zatim nova vlada s novim mandatarom. HDZ će odlučiti o tome tko će biti mandatar - o tome će odlučiti najviša tijela stranke.

O GOSPODARSKOM OPORAVKU

Hrvatska ima golemi potencijal kojeg, zajedno s privatnim sektorom, moraju omogućiti da se iskoristi isključivo hrvatski političari. Pustimo ideje o tehničkoj Vladi - Hrvatska nije pred bankrotom. Politička stabilizacija će uvjeriti međunarodne investitore da se vratimo na niske kamate. Rekonstruirana će Vlada omogućiti iskorištavanje svih gospodarskih potencijala.

O DEMOKRATSKIM STANDARDIMA

Pozivam g. Oreškovića da pročita koji su demokratski standardi u zapadnoj Europi. Ako su potpredsjednici Vlade i premijer iskazali međusobno povjerenje, onda je normalno - i to bi se dogodilo u svim zapadnoeuropskim državama - da premijer ponudi ostavku.