HDZ je pobjednik prijevremenih lokalnih izbora! Građani su okrenuli leđa Milanoviću i što prije je neophodno raspisati parlamentarne izbore! - istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare u Središnjici politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak koji se osvrnuo na apsolutnu pobjedu naše stranke na prijevremenim lokalnim izborima.

U PSŽ-u na vlasti u svim gradovima i općinama

Kao primjer iznimnog uspjeha i pobjeda naše stranke, naveo je Požeško-slavonsku županiju. U njoj, naime, nakon nedjeljne pobjede u Čaglinu naša stranka ima vlast u svim i gradovima i općinama. A već otprije HDZ je na vlasti u svim općinama i gradovima u Virovitičko-podravskoj županiji.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-nakon-trijumfa-hdz-ako-ima-hra...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/trijumf-hdz-pobjede-u-9-od-17-lokaln...

Izjavu Tomislava Čuljka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

HDZ je iznimno zadovoljan rezultatima drugog kruga prijevremenih lokalnih izbora! Od 17 jedinica lokalne samouprave pobijedili smo u tri grada i pet općina. A u jednoj općini pobijedio je zajednički kandidat HDZ-a i HSS-a. Kada se sve realno zbroji - pobjednik smo izbora! Prije smo imali samo jednog gradonačelnika - i to u Gradu Korčuli - a danas imamo tri gradonačelnika i pet načelnika općina. A radi se o sredinama gdje HDZ nije bio na vlasti dugi niz godina. Rezultati ovih izbora pokazatelj su da građani okreću leđa Zoranu Milanoviću, SDP-u i Kukuriku koaliciji. Što prije su neophodni parlamentarni izbori!

KAD GOD BUDU IZBORI - POBJEĐUJEMO!

Nakon Čuljkove izjave, uslijedila su pitanja novinara. Izdvajamo neka od njih:

U SDP-u su kazali da su zadovoljni rezultatom izbora. Kako to komentirate?

Drago mi je da su u SDP-u „zadovoljni“, a posebno da je „zadovoljan“ Zoran Milanović. Vjerujem da će biti „zadovoljan“ i nakon poraza na parlamentarnim izborima!

Koji datum izbora odgovara HDZ-u?

Za izbore se spremamo duže vrijeme. To smo pokazali na svim dosadašnjim izborima svojim pobjedama. Pobijedili smo, naime, i na lokalnim i na izborima za Europski parlament. A pobijedili smo na ovim nedjeljnim prijevremenim. Imamo potporu građana i kvalitetan program koji ćemo prezentirati onda kada budemo znali datum izbora. Kad god budu izbori - mi smo pobjednici! 

Koja je procjena HDZ-a kada će se izbori održati?

Teško je procijeniti jer se Kukuriku koalicija ne može dogovoriti. Nama je svejedno, kad god izbori budu. 

U ministarstvu kojem je na čelu Andrea Zlatar Violić utvrđene su brojne nepravilnosti. Kako to komentirate? Zahtijevate li njezinu ostavku?

To je odgovornost Kukuriku koalicije i Zorana Milanovića kao mandatara ove vlade. Logično je da oni povuku određene poteze. Iako, izražavam sumnju, budući da su u Dubrovniku poduprli na izborima kandidata koji je kažnjavan. A trebali bi razriješiti ministricu koja je napravila određene nedopuštene radnje. Bilo bi logično da isti tren ona „leti“ iz Vlade, ali je na Kukuriku koaliciji da donesu odluku.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-ministrica-kulture-koristila-pr...