Uoči svečane sjednice u Bistri (Zagrebačka županija) u povodu obilježavanja Dana općine i župe, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovarao je na pitanja mnogobrojnih novinara. Komentirao je, među inim, rezultate Josipovićevih kućnih „anketa“ koje su ipak morale priznati trend rasta rejtinga Kolinde Grabar-Kitarović, tragične neuspjehe Milanovićeve vlade, katastrofalni deficit...

Odgovore na sva pitanja možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke predsjednika Karamarka:

O „ANKETAMA“

Moj stav o „anketama“ dobro znate. One su dosad uvijek bile kreirane s ciljem stvaranja javnog mnijenja, pokušaja utjecanja na odluke građana. No veseli me da su i njihove „ankete“ morale potvrditi da raste rejting gospođe Kolinde Grabar-Kitarović. Uvjereni smo u našu pobjedu! HDZ je najjača snaga i najjači savez za Hrvatsku. Prema rezultatima nekih drugih anketa, mi u odnosu na SDP vodimo s više od 20 posto razlike. Naš rejting stalno raste, razlika je velika, a to će se i pokazati na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

O AGONIJI ZVANOJ SDP

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/milanovicevoj-i-josipovicevoj-vladi-...

Ne mogu se sjetiti da je ova vlada u zadnje tri godine učinila išta dobro! BDP pada 12 kvartala zaredom! Što tu može biti dobro? Sad već imamo podatke po kojima je za njihovog mandata blizu 40.000 ljudi iselilo iz Hrvatske, više od 80.000 radnih mjesta je ugašeno, nema nijedne kvalitetne investicije, svake godine deficit je golem... O čemu govorimo!? Stalno pričaju o svom „poštenju“. Da ga imaju, već bi odstupili! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vrhunac-apsurda-josipovic-ne-z...

O VLADINOM „DEBALANSU“  

SDP u zadnjih 20 dana nikako nije u stanju isplanirati deficit. I taj njihov novi rebalans zapravo je debalans. Katastrofa! S rebalansima su toliko „precizni“ da je to već nevjerojatno. Uvijek planiraju oko 12 milijardi kuna, a na kraju to bude 19 ili 20. Uistinu su precizni! Blago nama s takvom vladom.

O PROGRAMU GOSPODARSKOG OPORAVKA

Smanjit ćemo poreze! Vodit ćemo stimulativnu poreznu politiku. Naš program gospodarskog oporavka razrađujemo s bavarskim i slovačkim prijateljima. A jedna od osnovnih stvari bit će upravo smanjivanje poreza i davanje „vjetra u leđa“ malim i srednjim poduzetnicima. Puno je tu posla. Ali, porezna politika samo je jedan od segmenata HDZ-ova cjelovitog Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja. Mnogo toga ćemo mijenjati.  

O JOSIPOVIĆEVU BILTENU

Tražimo od javne televizije, koju svi skupa plaćamo, da bude profesionalna i objektivna. Na njenom je čelu Goran Radman, posljednji predsjednik Saveza komunističke omladine Jugoslavije, kadar koji je primao štafetu. To je televizija u funkciji predizborne kampanje Ive Josipovića i SDP-a. Vrlo neobjektivna, opredijeljena, politički obojena...