Buduća predsjednica RH prvog je dana prikupljanja potpisa za kandidaturu, kako je i najavila, posjetila volontere na štandovima u središtu Zagreba. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/slike-govore-vise-od-rijeci-prikupljanje...

Pozdravljala se, družila,  razgovarala i s mnogobrojnim građanima koji su se okupili kako bi joj iskazali potporu, čvrsto uvjereni u pobjedu. Došao je kraj aginiji zvanoj Josipović! Svoje je dojmove Kolinda Grabar-Kitarović podijelila s predstavnicima medija:

Josipović - zaštitnik politike SDP-ove vlade

- Koristim prigodu zahvaliti se svim volonterima u kampanji, a pozivam sve hrvatske građane da potpišu i podupru moju kandidaturu za predsjednicu RH. Vrijeme je da krenemo u bolji život, dosta je bilo defetizma i malodušja, trebaju nam optimizam i entuzijazam. Nećemo dopustiti da više itko - pogotovo ne premijer - ravnodušno tvrdi da Hrvatska ne može biti bogata i prosperitetna. To jednostavno nije točno! Hrvatska ima sve potencijale, resurse, položaj, sjajne ljude - ona može i mora puno bolje! A predsjednik Josipović samo je zaštitnik politike ove vlade. Pozivam sve građane da mi se pridruže - da mi daju povjerenje, a onda svi zajedno 28. prosinca krenimo u izbornu pobjedu ZA bolju Hrvatsku!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/dodi-i-volontiraj-za-kolindu 

Na svakom uglu riječi potpore…

Grabar-Kitarović komentirala je, također, odlične reakcije građana te riječi podrške koje joj svakodnevno upućuju: 

- Povratne informacije s terena vrlo su dobre. Na svim je štandovima mnogo ljudi koji su došli potpisati za moju kandidaturu, koji izražavaju entuzijazam i nadu u pobjedu na izborima. Od njih čujem toliko lijepih riječi da ih je teško izdvojiti, ali upravo njihova vjera da možemo i moramo bolje te da ćemo to zajedno ostvariti jest ono što me ispunjava veseljem. 

I dalje među narodom

Među svojim narodom, diljem Lijepe Naše, buduća predsjednica RH predstavit će viziju Hrvatske u idućih pet godina svog mandata, kao i svoj predizborni program - koji je usredotočen na gospodarski oporavak i izlazak iz krize: 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-predsjednica-za-bolju-hrvatsku 

- Moj protukandidat Josipović nema ni viziju ni program. U pet godina nije učinio ništa. Zapravo, moj pravi protivnik je duboka gospodarska i socijalna kriza. Poštujem g. Josipovića kao profesora, međutim, kao predsjednik nije bio dobar i zato je potreban zaokret! Spremna sam, sposobna, želim i mogu! Vodim pozitivnu kampanju koja se oslanja na ono što nudim u svom programu. Sigurna sam u pobjedu! 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-rjecnikom-nasih-alkara-ivo-josipov...

Saslušati brige svakog građanina

Usred izjava za medije, jedan je zabrinuti građanin iskoristio priliku izjadati se budućoj predsjednici o problemima s kojima se suočava u pravosuđu i poduzetništvu. Usprkos marljivom radu - kao što je sam rekao - jedva spaja kraj s krajem, a nema se kome obratiti. 

- Hvala Vam što ste iznijeli svoj problem. On i jest jedna od točaka mog programa. Od gospodarskog rasta - poticanje poduzetničke klime, investicija - do vladavine prava. Sudstvo i administracija moraju biti brzi, učinkoviti, predvidljivi - da znate što možete očekivati. Razumijem Vaš problem, zbog mnogih takvih slučajeva i tapkamo na mjestu. To moramo riješiti!

Ratifikacijom protiv nasilja

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Grabar-Kitarović ponovno se pak osvrnula na činjenicu da Sabor još nije ratificirao Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilju u obitelji: 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-pozivamo-milanku-opacic-da-hitno-p...

- Iznimno je važno da to čim prije učinimo, da Konvencija napokon postane dio nacionalnog zakonodavstva te da poštujemo mjere protiv nasilja nad ženama i svih drugih oblika nasilja u obitelji.