U Dnevniku HTV-a večeras je emitiran opširni razgovor s predsjednikom Tomislavom Karamarkom. Komentirao je, među inim, poštene i transparentne razgovore s predstavnicima Mosta, program reformi za oporavak gospodarstva… 

Intervju s predsjednikom HDZ-a - koji je vodila novinarka Katarina Periša Čakarun - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Sutra nastavljamo razgovore s Mostom. Prema poruci kolege Petrova - sutra će biti politička dimenzija razgovora naše moguće suradnje. Kao relativni pobjednici izbora imamo pravo aplicirati na neka mjesta. To je obveza - i prema stranci i prema našim biračima.

O KANDIDATU ZA PREDSJEDNIKA SABORA

Mi smo sto posto spremni na implementaciju svih reformi koje smo pripremili. Reformska smo snaga - uopće ne želimo razgovarati o tome da nismo. Tri godine radimo programe i borimo se protiv ove neuspješne vlade koja uništava hrvatsko gospodarstvo. To je prioritet. Ponavljam još jednom - o mjestima ćemo razgovarati. Netko će trebati provoditi sve ono što smo predvidjeli kao reformske zahvate. Sjetite se da sam prvi prije tri godine počeo govoriti o stručnoj vladi. Prvi sam počeo govoriti o tome da dužnosnicima - i vlade i parlamentarnim zastupnicima - moraju biti smanjene plaće od 25 do 30 posto. Ako je to zajednički nazivnik onoga što nas može povezati u reformama, onda se ja slažem. Vidjet ćemo tko će to provoditi. 

O „ZAJEDNIČKOJ VLADI“

Želio bih vjerovati da to nije potpora nereformskoj vladi - koja je u zadnje četiri godine manifestirala neuspjeh. Koji je rezultirao iseljavanjem više od 100 000 ljudi, gašenjem 100 000 radnih mjesta i 100 milijardi kuna novog zaduženja. 

O REFORMAMA

Mi smo u opoziciji - borimo se protiv svega onoga lošeg što je ova vlada napravila. Imamo rješenja. Prema tome, ako su kolege iz Mosta dobile mandate da mijenjaju ovu situaciju, nazivaju se reformistima - a to smo i mi - onda ne vidim razlog i način kako bismo sjedili za istim stolom s onima koji nisu reformisti. 

O TRANSPARENTNIM RAZGOVORIMA

Nema nikakvog „dogovora“. Svaki naš kontakt s Mostom - dakle svi razgovori i razmjena ideja i programa - vrlo je transparentan. Javno i pred kamerama - svatko od nas daje izjave kada izlazi iz ove zgrade. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-otpocetka-smo-respektirali-cje...

O PUPOVČEVIM IZJAVAMA

Nikome ne „krademo mandate“. Nama to nije potrebno. Danas sam rekao da slučaj gospodina Raškovića govori o jednom principijelnom čovjeku - koji ne dopušta da netko drugi misli za njega. Ako gospodin Pupovac misli da je ova vlada bila uspješna, Milanović uspješan premijer - a 100 000 iseljenih i ugašeno gospodarstvo nešto dobro za Hrvatsku - i zbog toga podupire Milanovića, zašto bi ostali predstavnici nacionalnih manjina to isto mislili. Čemu taj mazohizam na koji ih tjera Pupovac?

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/otpocetka-s-mostom-razgovaramo-otvor...