Mimohod se ne može kvalitetno organizirati u dva i pol mjeseca, to je trebalo organizirati prošle godine! Razglasiti dolazak savezničkih snaga i potom dobiti odbijenicu je sramotno - ne samo za Vladu, već za sve nas! Ovako smo dobili sramotu i ruganje susjedne Srbije - to je ispod svakog nivoa! To nismo zaslužili i molimo Vladu da ne uprska proslavu Oluje u Kninu! Narod je zviždanjem reagirao prošle godine, no bez obzira na reakcije naroda - Milanović mora pokazati hrabrost, otići u Knin i biti s narodom! - istaknuo je, među ostalim, međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač u sinoćnjem gostovanju u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“ (urednik i voditelj: Mislav Togonal).

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/vlada-osramotila-sebe-i-hrvatsku-mimohod...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-velikoj-gorici-ministrica-pri...

Donosimo ključne poruke:

Na vrijeme smo upozoravali

Kada je Milanović nametnuo predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović mimohod, upozoravali smo na neozbiljnost cijele operacije. Ne može se mimohod kvalitetno organizirati u dva i pol mjeseca! To je trebalo organizirati prošle godine! U protokolima koji su objavljeni u medijima - vidimo da je cilj Vladi bio biti u Kninu samo na polaganju vijenaca, dizanju zastave i onda - otići. A temeljnu stvar odraditi na mimohodu u Zagrebu! Ali - vrlo diletantski! Trebali smo 20. obljetnicu Oluje iskoristiti za promociju - napraviti međunarodnu konferenciju i pozvati partnere sa Zapada koji su razumjeli smisao Oluje. Ne samo za Hrvatsku, već i šire. Ovako razglasiti dolazak savezničkih snaga i potom dobiti odbijenicu je sramotno - ne samo za Vladu i ministarstva, već za sve nas! To nismo zaslužili i molimo Vladu da ne uprska proslavu Oluje u Kninu! Jer, u Kninu moramo biti svi - bez obzira na stranačku pripadnost. Tužni smo da nije poslušan predsjednik Karamarko - koji je rekao da nema vremena u roku od dva i pol mjeseca organizirati mimohod. Ovako smo dobili sramotu, ruganje susjedne Srbije - to je ispod svakog nivoa! Svaki hrvatski čovjek mora bitI zbog toga tužan!          

Milanovićev strah od naroda

Narod osjeća realnost - ne smije ga se podcijeniti! Reagirao je zviždanjem prošle godine, no bez obzira na reakcije naroda predsjednik Vlade mora pokazati hrabrost, doći u Knin i biti s narodom. Tužni smo u HDZ-u da se događa privatizacija politike - nekakav privatni party Milanovića i Kotromanovića - to je neozbiljno! Bio sam u SAD-u prije nekoliko dana gdje sam razgovarao s ljudima iz State Departmenta - koji su ostali začuđeni kako je zamišljeno upriličenje vojne parade! Prava normalizacija odnosa sa Srbijom bit će kada predsjednik Srbije ili vlade Srbije dođe na obilježavanje Oluje, kao što je i kancelar Schröder došao na 60. obljetnicu iskrcavanja u Normandiji 2004. te kancelarka Merkel na 70. obljetnicu prošle godine. Nama je rat nametnut iz Beograda, ljudi su bili protjerani i bili smo žrtva agresije. O tome više nitko ne govori! Budimo ponosni da smo svoju zemlju oslobodili svojim snagama i učinimo od toga pravu stvar!     

Zajedništvo u Kninu

Trenutno vladu čini SDP s partnerima, što znači da bi Milanović trebao pružiti ruku najjačoj stranci u Hrvatskoj - oporbenom HDZ-u! I reći - idemo svi zajedno napraviti jednu lijepu vojnu paradu i mimohod! To je na Vladi! Mi smo oporba i nismo organizatori mimohoda. Želimo da vojna parada bude što ljepša, ali - pozivamo Milanovića i Vladu RH da daju svoj doprinos da bude prava, lijepa hrvatska proslava Oluje u Kninu.

Fijasko Milanovićeve vlade

Vlada i ministarstva su primili signale i reakcije na vojni mimohod od saveznika. A ako su signali bili negativni - nisu trebali zvati saveznike. Vrlo je jasno - odgovornost za ovaj fijasko snosi Milanovićeva vlada! Hrvatska je vojska slomila ideju tzv. velike Srbije! Sa Srbijom želimo pozitivne susjedske odnose, ali oni moraju shvatiti realnost. Radi se o povijesnoj istini - bili smo žrtva agresije! Hrvatska vojska je zaslužna za neovisnost! Mene ne zanima SAD, Srbija, Mađarska ili Italija - zanima me Hrvatska čija je vlada svojom nespretnošću omogućila da se interpretacija za pravi dijalog i suradnju uprska! 

Enormni troškovi

Imam informaciju da nam se smiju strane diplomacije! Nakon dogovora o nekoj proslavi operativa se prepušta ministarstvu koje onda i ispituje reakcije zemalja. Rekli smo da je premalo vremena i da se mora proračun napraviti na vrijeme - sad su troškovi narasli na 40 milijuna! Ovakav mimohod se ne planira u samo tri mjeseca!