Nakon što je buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović jučer na splitkoj rivi predstavila projekt VolonTIraj.hr, odgovarala je na pitanja mnogobrojnih okupljenih novinara. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/dodi-i-volontiraj-za-kolindu

Ponovila je, među inim, da će sudjelovati u vukovarskoj Koloni sjećanja kako bi, bez politiziranja, odala počast onima koji su dali živote za Vukovar i cijelu Hrvatsku:

Ne znam točno odakle ću taj dan krenuti u Kolonu sjećanja, ali neću se družiti s političarima, nego s narodom. Nadam se doista da će se osjetiti zajedništvo: u Vukovaru u prvom planu trebaju biti žrtve i građani, a ne podjela. Prije svega, moramo raditi na jedinstvu i zajedništvu. Došlo je vrijeme da se prestanemo dijeliti! Nemojmo politizirati Vukovar. Vukovar je dan sjećanja, treba se pokloniti svim žrtvama. Biti ću među ljudima, družit ću se s Vukovarcima, s narodom. Bitno mi je odati počast hrvatskim braniteljima stradalim u Domovinskom ratu.

Vukovarci na čelu Kolone!

I u Trogiru je, kao što se sjećate, Grabar-Kitarović komentirala svoj dolazak u Vukovar. Naglasila je da bi Kolonu sjećanja trebali predvoditi Vukovarci - ljudi koji su branili grad i njihove obitelji. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/ako-se-srbija-ne-ogradi-od-seselja-hrvat...

Buduća predsjednica RH bila je posjetila Grad Heroj i 8. listopada - na Dan neovisnosti.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vukovar-u-srcima-svih-domoljuba