Jučer nas je predsjednik Vlade optužio da smo „šarlatani“. Pa ima li većeg šarlatana od onog koji u procjeni promaši deficit državnog proračuna za 6,3 milijarde kuna?! - retorički se zapitao na presici u Središnjici član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković komentirajući najnovije Izvješće o prekomjernom proračunskom manjku i razini duga opće države u Hrvatskoj koje je danas objavio Državni zavod za statistiku (DZS). 

Kao što smo predvidjeli! 

Prema Izvješću DZS-a, naime, deficit za 2014. iznosi 18,8 milijardi kuna! Stoga je Jandroković podsjetio javnost na raspravu u Hrvatskom saboru o Milanovićevu Izvješću o stanju nacije u rujnu 2014. kada je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio da će deficit iznositi oko 19 milijardi kuna:

- Nakon izlaganja predsjednika Karamarka, Vlada je u prosincu počela tvrditi da će deficit biti 12,5 milijardi kuna - što je i ponovila prije nekoliko dana na aktualnom satu u Saboru. No deficit je ipak 18,8 milijardi kuna, to jest 6,3 milijarde kuna viši ili 50 posto veći od najavljivanog! 

Drugim riječima, dodajmo, SDP-ova je vlada svjesno obmanjivala javnost. Što u biti jedino i čini.