Predsjednik Tomislav Karamarko danas je - nakon sastanka s predstavnicima Mosta - u Središnjici odgovarao na pitanja brojnih okupljenih medija. Komentirao je, između ostalog, današnje razgovore s predstavnicima Mosta, sutrašnji sastanak našeg Kluba zastupnika, mogućnost novih izbora koji bi bili dodatni trošak za ionako siromašni proračun…

Izjavu predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Sutra u 8.30 sati imamo Klub zastupnika. Saslušali smo prijedloge Mosta. Razgovarali smo o konstituiranju Sabora te o mogućnosti stvaranja Vlade. Sve to stavljam u isti paket - to moram riješiti sa svojim kolegama iz stranke. Zbog toga ćemo imati Predsjedništvo i Nacionalno vijeće. Razgovori s Mostom su bili dobri - u ugodnom tonu.

O SASTANKU KLUBA ZASTUPNIKA

Sutra će u Saboru biti i zastupnici naših koalicijskih partnera. Ništa ne odlučujemo samostalno. Koalicijski partneri su s nama sudjelovali u kampanji. Gospodin Reiner je naš kandidat za predsjednika Sabora, mi smo ga nominirali i to je naše pravo. Prema tome, sutra ćemo na Klubu zastupnika razgovarati o onome što su kolege iz Mosta predlagali. To je demokratski. Oni su nam rekli što oni misle da bi bilo dobro - sutra ćemo o tome razgovarati i to će nam biti točka dnevnog reda.

O NOVIM IZBORIMA

Pitate me „što ako se Sabor sutra ne konstituira“? Nije dobro. Gubimo vrijeme - mi smo oni koji inzistiraju da ne bude novih izbora. Jer, novi izbori bili bi 120 milijuna kuna troška - za ionako siromašni državni proračun.