Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač gostovao je u emisiji „Nacionalno“ (urednik i voditelj: Krešimir Kartelo) na Vinkovačkoj televiziji.

Među inim, govorio je o tri pobjede HDZ-a u prvom krugu prijevremenih izbora u 17 gradova i općina, lažnim i manipulatorskim anketama, teškoj socijalnoj i gospodarskoj krizi u koje nas je dovela nesposobna SDP-ova vlada, skorašnjem kraju Kukuriku agonije, izradi HDZ-ova cjelovitog programa u suradnji s uglednim bavarskim IFO institutom…

Donosimo ključne poruke dr. Kovača:

Unatoč medijskim manipulacijama - pobjeđujemo!

Od 17 gradova i općina gdje su održani prijevremeni izbori, HDZ je imao gradonačelnika samo u Korčuli. Mi smo u prvom krugu ostvarili već tri pobjede, a daljnje pobjede u drugom će pokazati snagu HDZ-a. Glavni mediji pokušavaju tumačiti rezultate na svoj način, što smo sve već vidjeli na predsjedničkim izborima s lažnim anketama koje su davale prednost bivšem predsjedniku Josipoviću. Izborili su se za prevlast nad tumačenjem hrvatske zbilje i događanja i stvaraju krivi dojam kod građana, a građani znaju da je HDZ već s općinama koje je osvojio - pobjednik.

Samo su izbori vjerodostojni!

Predsjednik Karamarko je već u nekoliko navrata tumačio ankete o popularnostima stranaka, naših kandidata... No radi se o bezobraznoj manipulaciji i neodgovornom ponašanju prema građanima. Izbori su jedina vjerodostojna anketa! A vidjeli smo da građani podupiru HDZ - 2013. godine dobili smo lokalne i euroizbore, godinu nakon također euroizbore, pa izbore u Vukovaru, Sisačko-moslavačkoj županiji, a i predsjedničke izbore! Imamo posla s ljudima koji bezobrazno manipuliraju s javnošću, ali ljudi shvaćaju da se pokušava prevariti birače. 

Kraj Kukuriku eksperimenta! 

Građani će na parlamentarnim izborima kazniti te medijske manipulacije i dati povjerenje nama koji ćemo Hrvatsku uistinu promijeniti. Hrvatski građani očekuju iskorak i promjene! Vrijeme manipulatora i nesposobnih za vođenje države istječe! Radit ćemo da bismo što prije za građane tu agoniju okončali. Taj Kukuriku eksperiment će ubrzo biti prošlost! Ako ste u politici morate voljeti ljude i zemlju u kojoj živite! 

Zanima nas izlazak iz krize, a ne lažne ankete!

Hrvatska vapi za promjenama, u groznom je gospodarskom stanju - vidjeli smo i izvješće Europske komisije od prije nekoliko tjedana koje kaže da smo u fazi prekomjernih makroekonomskih neravnoteža jer ne provodimo potrebne reforme! Takva politika onemogućava razvoj gospodarstva! Mladi masovno iseljavaju! Ukazujemo na strašne propuste ove vlade - novo izvješće o izvozu govori da je on pao za sedam posto u siječnju prvi put od ulaska u EU, a hvalili su se izvozom! Po ukupnoj stopi nezaposlenosti iza nas su samo Grci i Španjolci - nezaposlenost mladih je skoro dosegla 50 posto! Samo u 2013. godini je u Njemačkoj radne dozvole dobilo 25 tisuća naših ljudi! Znači, 60 posto jedne generacije je otišlo u jednu zemlju u jednoj godini! Zbog neznanja i nesposobnosti ova vlada nije iskoristila EU fondove! Takvi problemi zanimaju nas u HDZ-u, a ne neke priče o anketama! Zanimaju nas samo hrvatski građani, njihovi problemi i pronalazak rješenja da naši građani dostojanstveno žive u svojoj zemlji! 

Smeta im jer radimo za dobrobit građana!

Imamo svoje stručnjake, ali smatramo da je korisno povezati se s institutima - u našem slučaju s uglednim bavarskim IFO institutom. Naravno da će na kraju te reforme provoditi hrvatski stručnjaci,  ali smo što se tiče znanja odlučili koristiti i iskustva inozemnih stručnjaka. Imamo i slovačke suradnike, koji su provodili reforme kakve su Hrvatskoj potrebne. To su EU partneri a slušamo od aktualne vlade da je suradnja s njima udar na nacionalnu sigurnost! To što radimo je avangardno, a to boli ovu vladu i zato su krenuli u napad i prozivati HDZ-ovu suradnju s njemačkim institutom! Trebali bi zahvaliti HDZ-u i reći možemo li mi eventualno koristiti prijedloge i projekte koje priprema IFO institut. Mi ćemo naš gospodarski program objaviti kad za to dođe vrijeme i provodit će ga hrvatski stručnjaci.