Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović jučer je na stranačkom skupu u prepunoj dvorani bjelovarskog hotela Central, istaknula da je SDP-ov kandidat Josipović sukrivac za gospodarsku krizu, jer samo promatra kako Milanovićeva vlada vodi Hrvatsku u propast.

Josipović bez rezultata!

- Za ovo porazno gospodarsko i socijalno stanje u zemlji glavni je krivac nesposobna, bešćutna i bezidejna vlada, a sukrivac je onaj koji je  sve ove godine šutio i koji ih podržava - SDP-ov  kandidat Josipović. Vrijeme je da ode!  Po čemu će on ostati zapamćen i na temelju čega on traži još pet godina? Može li netko nabrojati jedan značajan potez predsjednika u odlasku?  Ne može, jer  rezultata jednostavno nema!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-poreca-josipovic-sukrivac-za-go...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-metkovica-josipovic-samo-suti-i...

Dan s SDP-om - dan gubitka!

Grabar-Kitarović ocijenila je da to što vlada nije povukla nijedne kune iz EU fondova je ravno veleizdaji!

- Svaki dan s ovom vladom, na čelu s Milanovićem koju podržava Josipović je dan koji je Hrvatska izgubila! Jamčim da sam ta koja zna, hoće i može! Imam program koji ću provoditi za sve vas i našu Hrvatsku! Program se temelji na hrvatskoj stvarnosti, putujem već dva i pol mjeseca - slušam, razgovaram i pitam ljude o njihovim brigama i problemima. 

A potom  istaknula:

- Obilazila sam vašu Bjelovarsko-bilogorsku županiju  i razgovarala s ljudima koji već imaju spremne projekte za povlačenje EU sredstava. Hrvatska je povukla tek 25 posto onoga što joj je ponuđeno i po tome je debelo na začelju ljestvice. Za 2014. godinu koja je na izmaku iz kohezijskih fondova Hrvatskoj je bilo na raspolaganju  1,1 milijardi eura, za poljoprivredu primjerice oko 400 milijuna, za ribarstvo oko 36 milijuna, a znate li koliko je vlada od toga povukla? Nula eura i nula kuna, jer vlada nije ni natječaje raspisala. Pa zar to nije ravno veleizdaji?! To je korupcija protiv koje se moramo boriti. Državu vode u propast!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-rh-medu-pet-najkorumpiranijih-drza...

Protiv egzodusa 

Pozvala je sve da joj pomognu svojim glasom 28. prosinca  izvući zemlju iz krize kako bi mogla završiti posao prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a - dr. Franje Tuđmana. 

- Predugo smo gledali nedostatak entuzijazma, nenasmijana lica, malodušje, dosta smo imali bezidejnosti, došlo je vrijeme da napravimo zaokret - da Hrvatsku povedemo putem prosperiteta i da završimo posao koji započeo dr. Franjo Tuđman! Hrvatska će biti zemlja prosperiteta za sve građane, zemlja u koju je dolazi a ne iz koje se odlazi, u kojoj se poštuje dostojanstvo svakog čovjeka.

Novci propadaju

Buduća predsjednica RH se, također, osvrnula i na proglašenje gospodarskog pojasa na Jadranu te istaknula uistinu zabrinjavajuće brojke EK koje upućuju na gubitak od preko 350 milijuna eura godišnje, jer nismo proglasili gospodarski pojas, pa koga i čega se vlada boji, ili jednostavno ne želi raditi.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/ribari-podrzavaju-inicijativu-o-proglase...