Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer je u Bruxellesu, u sjedištu Sjeveroatlantskog saveza, potpisala ostavku na mjestu pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju. Iskoristila je priliku pozdraviti se s kolegama i prijateljima koji su s iščekivanjem pratili njezine rezultate. 

Bio je to vrlo emotivan oproštaj za Grabar-Kitarović, kojoj će sljedeći posjet NATO-u biti nešto drukčiji - u funkciji predsjednice RH i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga!

Insistiram na tematskoj sjednici Vlade! 

Za hrvatske medije iz sjedišta NATO-a komentirala je izjavu premijera Milanovića da su joj vrata otvorena svakog četvrtka kada Vlada zasjeda:  

- Moram razgovarati s g. Milanovićem što je točno mislio pod time jer mi nije namjera samo sjediti na sjednici, nego i govoriti, a i dalje insistiram da se sazove tematska sjednica Vlade o teškome gospodarsko-socijalnom stanju.

Naš odnos ovisi o Milanoviću!

Predsjednica je novinarima odgovorila, također, da je premijer još nije nazvao te da njihov odnos ovisi o njemu:

- Ne, nismo se čuli. Ne patim od formalnosti, ali svakako naš odnos ovisi o tome kako će se premijer postaviti - to treba biti partnerski odnos, odnos međusobnog povjerenja na dobrobit države. 

Ušteda prije svega!

Što se tiče preseljenja Ureda Predsjednice s Pantovčaka, istaknula je da je u postupku izrada elaborata kako bi se jasnije sagledali i financijski i sigurnosni aspekti. Osvrnula se i na svoje rad u NATO-u i pritom naglasila da radne navike i iskustva namjerava prenijeti u Hrvatsku.