Na velikom skupu u Kutini svečano je obilježena 25. obljetnica osnutka HDZ-a u tom gradu u Sisačko-moslavačkoj županiji. U prepunoj dvorani Pučkoga otvorenog učilišta okupili su se mnogobrojni članovi i simpatizeri. Prije same proslave, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovarao je na pitanja novinara.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-zlatar-violic-posudivanje-dr...

SDP - Samo Dalje Propadamo

Često prekidan gromoglasnim pljeskom, predsjednik Karamarko održao je motivirajući govor. Među inim, govorio je o pogubnosti lažne socijaldemokracije koja je - ne još dugo! - na vlasti u državi, novom egzodusu Hrvata, katastrofalnoj gospodarsko-socijalnoj situaciji u zemlji, HDZ-ovu cjelovitom Programu gospodarskog oporavka i zapošljavanja, braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj…

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

Branitelji - temelj suvremene Hrvatske

Na početku, pozdravljam naše branitelje. Vođeni dr. Franjom Tuđmanom, oni su obranili Hrvatsku. Puno ih je dalo živote za nju. I mi im zauvijek moramo biti zahvalni. Ali, neke strukture, neki ljudi nisu htjeli Hrvatsku. Toga moramo biti svjesni. Branitelji danas više nisu - kako su ih nekad s pravom nazivali u medijima - „naši dečki“. Sada ih se prikazuje kao  „hrpu sumnjivaca koja traže nešto što im ne pripada“. Ponovit ću i ovdje: branitelji u Savskoj ne traže novac - samo traže da im prestanu gaziti dostojanstvo! 

Retrogradna „regija“

Dva puta su lažni socijaldemokrati dolazili na vlast i više nema sumnji o njihovom karakteru, političkim idejama i - ciljevima. Nećemo dopustiti relativizaciju hrvatske države i potpuno ignoriranje činjenice da smo članica EU! Cijelo vrijeme nas vuku negdje drugdje. Tzv. regiji! A to „negdje drugdje“ im je „bolje“ od EU! Da, mi pripadamo regiji - ali ona se zove Srednja Europa. 

Protiv svakog totalitarizma 

Hrvatskom je narodu svaki totalitarizam - i fašizam, i nacionalsocijalizam, i komunizam - nanio veliko zlo. Stoga smo i antifašisti i antikomunisti! A to lažni socijaldemokrati nikako ne mogu shvatiti! Te nam općecivilizacijske standarde, uostalom, nameće suvremena Europa. Postoje čak tri EU rezolucije i deklaracije o osudi komunističkih zločina, no one su u Hrvatskoj, nažalost, mrtvo slovo na papiru. Dosta je jugofilije - borili smo se za Hrvatsku! U kojoj će svaki građanin - bez obzira na nacionalnost - moći od svog poštenog rada pošteno živjeti. HDZ se vratio dr. Franji Tuđmanu i svom narodu. Moramo oživotvoriti Hrvatsku kakvu smo sanjali i za koju je više od 15.000 branitelja položilo živote! 

Ne želimo SDP-ove „uspjehe“!

U zadnje tri i pol godine iselilo se više od 100.000 ljudi. Iseljavaju visokoobrazovani - informatičari, inženjeri, liječnici… Iz Hrvatske odlazi naša vitalna snaga, naša budućnost. Ova je vlada „uspjela“ postići da je u Hrvatskoj prvi put broj zaposlenih pao ispod 1.3 milijuna, da 11 zaposlenih mora hraniti i sebe i svoju djecu i 10 umirovljenika! Ugušili su poduzetnike porezima i nametima, nijednu investiciju nisu uspjeli dovesti u Hrvatsku, ništa nisu iskoristili iz EU fondova… Osim latinskih citata ili engleskih uzrečica - što to imamo od njih? 

Program gospodarskog oporavka

Jest teško, ali moramo izaći iz ovih gospodarskih neprilika. Finaliziramo naš program s IFO institutom iz Münchena, najjačim ekonomskim institutom u Europi. U ovom trenutku 20-ak hrvatskih stranačkih i izvanstranačkih, njemačkih i slovačkih stručnjaka razrađuje program. A Milanović tvrdi da je to „opasnost za nacionalnu sigurnost“! 

Interes naroda - iznad svega!

S druge strane, onima koji vlastiti interes stavljaju ispred interesa naroda više nema mjesta u HDZ-u! Nemamo razloga bojati se za budućnost naroda i naše stranke ako smo pošteni i domoljubi! To je jedino što narod od nas traži. Vratimo ponos i kvalitetan život u našu prekrasnu, jedinu domovinu!

Više fotografija s obilježavanja 25. obljetnice HDZ-a u Kutini možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.770807533018287.1073741990.406...