Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je pred prepunom dvoranom Kulturnog centra održala zapaženi govor na proslavi 25. obljetnice osnutka HDZ-a Metković:

- Ne mogu više promatrati što nam trenutačna vlast - i na Pantovčaku i na Markovu trgu - radi od države. Moramo Hrvatsku iz bezvoljnosti, čemera i jada izvesti do gospodarskog rasta i blagostanja. Kumulativni pad BDP-a u šest godina iznosi 13 posto, a svaka je druga mlada osoba bez posla!

Fikus bez tona

Grabar-Kitarović istaknula je da predsjednik na odlasku pet godina samo šuti i mirno promatra kako zemlja propada. On je čovjek bez vizije, a ne predsjednik koji je uz svoj narod, koji se bori za njega. Zato krenimo u pobjedu za bolju Hrvatsku!

- Otiću ću u Vladu i lupiti šakom o stol! Prvo što ću kao predsjednica učiniti jest zahtijevati od premijera da se izjasni o tome što SDP-ova vlada čini za dobrobit naroda. Nije točno da predsjednik nema ovlasti! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-predsjednica-za-bolju-hrvatsku

Bez podilaženja Srbiji!

Kao predsjednica - nastavila je Grabar-Kitarović - snažno ću se zalagati da se Pelješki most financira iz sredstava EU fondova i da se odmah započne s izgradnjom, jer on neće samo prometno, nego i simbolično povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-za-peljeski-most-i-za-pomoc-uz...

- Hrvatska vanjska politika više ne postoji. A bile bi smiješne - da nisu tragične - reakcije trenutačnog predsjednika i premijera na puštanje Šešelja na slobodu i njegove velikosrpske izjave. Najmanje što su mogli učiniti jest pozvati našeg veleposlanika na konzultacije u Zagreb. Moramo riješiti sva otvorena pitanja sa susjednim zemljama - ali bez guranja problema pod tepih. Svejedno je radi li se o Sloveniji, Crnoj Gori ili Srbiji! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ako-se-srbija-ne-ogradi-od-seselja-h...

Prva gospodarska diplomatkinja

Naglasila je, također, da će biti prvi hrvatska gospodarska diplomatkinja, koja će dovoditi strane investitore u Hrvatsku, a naše tržište otvarati svijetu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ured-predsjednice-smanjit-cu-za-sto-...

Na skupu su, među ostalim, bili i potpredsjednica naše stranke (i eurozastupnica) Dubravka Šuica, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, prvi čovjek županijskog HDZ-a Branko Bačić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Metković Nikola Oršulić, brojni utemeljitelji…