U Metkoviću je danas točno u 17 sati otpočeo tradicionalni 18. Maraton lađa na Neretvi. Natjecanje nadaleko poznato - i po svojoj atraktivnosti i zanimljivosti. Posade se natječu u veslanju u autohtonim neretvanskim lađama na ruti duž Neretve dugoj čak 22,5 kilometra. A ove se godine natjecalo oko 40 posada. Tradicionalno lađarsko natjecanje u dolini Neretve - a svakako je najdojmljiviji trenutak start u Metkoviću - pratio je predsjednik Tomislav Karamarko. Kao i svugdje gdje dođe među svoj narod, dočekan je s golemim oduševljenjem. Mnogi su ga zaustavljali, rukovali se i fotografirali za uspomenu. U Metkoviću su se okupili i brojni dužnosnici naše stranke - od nacionalne razine pa naniže. 

Karamarko čestitao lađarima

Tisuće i tisuće ljudi pratili su natjecanje - kako s obale, tako i na brodovima koji su slijedili neretvanske lađare i pratili neizvjesnu utrku. Predsjednik Karamarko pratio je lađare od Metkovića do Ploča upravo na jednom od brodova.  Po završetku utrke - neizvjesne do samog kraja - predsjednik Karamarko čestitao je svim sudionicima 18. Maratona lađa, a osobito pobjednicima, posadi „Stablina“ koja je prva uplovila u cilj. Valja istaknuti da pobjednička posada dobiva veliki prijelazni štit Kneza Domagoja.

POBJEĐUJEMO NA SVIM IZBORIMA

Uoči samog pak početka natjecanja lađarskih posada, predsjednik Karamarko odgovarao je na pitanja novinara. Komentirao je, među inim, najave mogućeg širenja Kukuriku koalicije na Autohtonu Hrvatsku seljačku stranku (A-HSS) odnosno političku trgovinu u sve većoj nervozi SDP-a pred porazom na izborima, stalno povećavanje broja blokiranih građana u mandatu ove vlade…

Donosimo ključne poruke:

O SDP-ovoj NERVOZI

Pitate me za širenje Kukuriku koalicije? Ne znam koji je to HSS, mi smo s HSS-om u koaliciji. Imamo stabilnu koaliciju koja se dokazala u pobjedama u zadnje tri i pol godine. Naš cilj je jaka i stabilna Hrvatska, a ne politička trgovina! To je izraz nervoze i nesigurnosti naših političkih protivnika. Traže nekakav smokvin list za ove izbore!

O PROBLEMU BLOKIRANIH

Povećanje broja blokiranih je zastrašujuće! Godine 2010. bilo ih je 25.000, a ova vlast je svojim nečinjenjem „proizvela“ dodatnih 300.000 blokiranih. S Udrugom Blokirani razgovarali smo prije mjesec dana i dogovorili rješenje. Kada preuzmemo odgovornost za upravljanje Hrvatskom, promijenit ćemo Ovršni zakon! Blokirane dužnike dovest ćemo u ravnopravan položaj s vjerovnicima, odnosno bankama.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nakon-sastanka-s-udrugom-blokirani-z...