Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je rodne Dražice na Grobnišćini i time ispunila svoje prvo predizborno obećanje! Prva hrvatska predsjednica brojne je okupljene srdačno pozdravila na grobničkoj čakavštini! Sumještani nisu štedjeli dlanove, neprestance skandirajući „Koli, Koli!“, "Pobjeda, pobjeda!".

Sve ovisi o vladi!

Odgovarajući na pitanja brojnih okupljenih novinara, istaknula je da se ne želi sukobljavati s vladom, nego želi surađivati, svakome dati priliku - iako je ovo daleko najgora vlada u hrvatskoj povijesti:

- Sada sve ovisi o ovoj vladi. Nadam se da će se i premijer i ministri uozbiljiti te početi odgovorno raditi svoj posao i čestitati izbornoj pobjednici. Idemo sazvati sjednicu Vlade i vidjeti koji im je plan i program, a ako ne, onda ću pokrenuti svoje ostale ovlasti. Jer, ja ne odgovaram Vladi, nego građanima ove zemlje.

Narod je rekao svoje!

Na novinarski upit da komentira tvrdnje kako njezin izbor tobože nije u skladu s Ustavom Grabar-Kitarović je odgovorila da nema nikakvog komentara jer je narod jasno izabrao predsjednicu.