Sisak. Ponos. Domoljublje i - zajedništvo! U do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani INA Refinerije održan je programski skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za VI. izbornu jedinicu. Deseci i deseci zastava - kako stranačkih, tako nacionalnih. Velebna, pobjednička atmosfera. Predstavljen je Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“. Prioritet - gospodarski preporod Hrvatske i otvaranje novih radnih mjesta. Zaustavljanje egzodusa. To je naš domovinski zavjet i naša obveza. 

ZA jaku Hrvatsku

Na jednom mjestu okupljeni brojni stranački dužnosnici - od nacionalne razine pa naniže. Te predstavnici Domoljubne koalicije. Zajedno - za jaku Hrvatsku! Za snažnu Hrvatsku unutar Europske unije. Stoga smo okupili najbolje. Najstručnije!

Predsjednik Karamarko predstavio je - često prekidan gromoglasnim pljeskom - u svom govoru ključne točke Izbornog programa.

Za naš gospodarski program SDP je govorio da je on „fantomski“, a jučer smo čuli Milanovića da će oni „ početi raditi svoj program“. Dvadesetak dana prije izbora - odlično! Teška su vremena i zemlja se nalazi u teškoj situaciji - idemo vidjeti što je ova vlada napravila u ove četiri godine. Traže od ministarstava da im stvore program. U laži su kratke noge. Svima je, naime, jasno da SDP nema program! - istaknuo je, među ostalim, u svom govoru predsjednik HDZ-a.

Govor predsjednika Karamarka možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Otužna bilanca ove vlade

SDP poručuje da Hrvatska „raste“. Da, „raste", ali raste nekontrolirano dug. U manje od četiri godine zadužili su Hrvatsku za gotovo 100 milijardi kuna. Svake sekunde dug se poveća za 440 kuna. Svaki građanin je zadužen za 77 000 kuna. Broj blokiranih raste - kao i njihov njihov dug. Raste broj iseljenih, broj zatvorenih obrta - u Zagrebu je čak 2 000 obrta manje! - broj ugašenih OPG-ova, redovi pred pučkim kuhinjama… Je li 100 tisuća iseljenih, toliko uništenih poduzetnika i uništenih radnih mjesta vrijedi 100 milijardi kuna kojima su zadužili i naše unuke?

SDP-ov „program“

Za naš gospodarski program SDP je govorio da je on „fantomski“, a jučer smo čuli Milanovića da će oni tek raditi svoj program. Dvadesetak dana prije izbora - odlično! Predsjednica RH je jučer raspisala izbore. Zato sam pozvao stranke da suočimo programe, neka okupe svoje timove da vidimo što oni nude. To je najozbiljniji pristup. Teška su vremena i država se nalazi u teškoj situaciji - idemo vidjeti što je ova vlada napravila u ove četiri godine. Mi nudimo konzistentan i kvalitetan program. Pobjednički, za jaku Hrvatsku. Izradili su naši stručnjaci, zajedno s onima iz bavarskog IFO instituta. Vlada na odlasku otvoreno priznaje da nemaju program. A danas sam čuo da traže od ministarstava da im stvore program. U laži su kratke noge! Prije četiri godine su nudili fantomski „Plan 21“. Dok traje imigrantska kriza nude planove - “A“, „B“, „C“… Svima je jasno da nemaju program! Njihov „program“ je nastavak sadašnje politike - još više iseljenih, ugašenih radnih mjesta, zaduživanje…

Na samom dnu EU

Stazić i Ostojić kažu da je njihov program „ono što oni rade“! Sada smo treći odozdo u EU, ako ovako nastave - bit ćemo najgori! Samo mjesec dana prije raspuštanja Hrvatskog sabora Vlada na odlasku je donijela niz stihijskih i populističkih mjera - kojima je bezuspješno pokušala kupiti glasove građana podcjenjujući njihovu pamet. Glas hrvatske sirotinje sveli su na vaučer od 200 kuna. Hrvatska nije njihova osobna imovina da se tako neodgovorno ponašaju!

Oporavak gospodarstva

Naš prvi prioritet, prva točka Izbornog programa, ultimativna obveza, domovinski zavjet je - snažno pokrenuti gospodarstvo. To je moguće samo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, izvoznika i redovito i dobro, redovitog  plaćenog radnika. Samo stavljanjem u funkciju neiskorištenih prirodnih bogatstava - zemlje, vode, energije… 

Investicijsko okružje

Poreznu reformu temeljit ćemo na smanjenju nameta. Čim preuzmemo odgovornost za upravljanje Hrvatskom, ukinut ćemo niz skupih i suvišnih neporeznih davanja. Oko 250 ih je! To je nevjerojatno U čitavom mandatnom razdoblju planiramo kontinuirano smanjivati stope ukupnog poreznog opterećenja. Rasterećenjem poduzetnika i obrtnika povećat će se investicije, a one su glavni preduvjet za razvoj gospodarstva. U posljednje četiri godine u poreznom zakonu napravljene su 44 izmjene. Provodile su ih četiri šefa porezne uprave. U takvoj poreznoj stihiji i nestabilnosti tko će normalan ulagati. Pogotovo strani investitori.

Ukinut ćemo SDP-ove paralelne strukture

Porezni obveznici poreze će plaćati sukladno svojoj ekonomskoj snazi. I građane s najnižim primanjima dodatno ćemo porezno rasteretiti.  Ne želimo Hrvatsku u kojoj bogati  imaju sve više, a siromašni sve manje i manje. Država je sve rastrošnija, a nameti poduzetnicima sve veći. SDP-ovi podobnici imaju posla, a za one na slobodnom tržištu ga nema. Smanjit ćemo broj ministarstava i ukinuti ono što je SDP stvorio u ove četiri godine - paralelne strukture partijskih podobnika. Dosta je toga! Pogledajte javna poduzeća - kad su pobijedili na izborima doživjeli su ih kao ratni plijen koji moraju dijeliti. U njih smjestiti svoje partijske podobnike. Sve to skupo košta porezne obveznike. Taj „politički ulaz“ u gospodarstvo je katastrofalan i vuče nas u propast. To ćemo ukinuti!

Autocesta Zagreb-Sisak

Investicijski potencijal države mora biti usmjeren ka stvaranju preduvjeta za ravnomjerni razvoj svih krajeva naše zemlje. To ćemo činiti kroz kapitalne strateške projekte poput Pelješkog mosta, projekta navodnjavanja Slavonije, izgradnje željezničkih pruga te morskih i riječnih luka. Njih ćemo sufinancirati iz EU fondova. Nisam nerealan kada kažem da ćemo do kraja 2019. iz EU fondova povući najmanje 5 milijardi eura. Upravo zato smo te strateške i kapitalne projekta tako dugo i sustavno pripremali, ne bismo li novac iz fondova usmjerili prema nužnim razvojnim investicijama. Moramo završiti autocestu Zagreb-Sisak, riječnu luku Sisak i sustav obrane od poplava.

Za opstanak naroda

Mnogi ne zasnivaju obitelji  - jer nemaju riješeno stambeno pitanje. Ponavljam - svaka obitelj s novorođenim djetetom mora od svoje državu dobiti potporu. Predložit ćemo da ona bude 1 000 eura. Neki su to pokušali ismijati. Ali, kada bi „pročešljali“ mnoge stavke u proračunu, vidjeli bi da se novac troši na mnoge organizacije od kojih nemamo koristi. A ovo je investicija svih investicija. Za opstanak svog naroda, nema te cijene koju nismo spremni platiti. Buduća Vlada Domoljubne koalicije naći će 40 milijuna eura za djecu! Smanjit ćemo PDV na dječju hranu i potrepštine.

Vratiti dostojanstvo braniteljima

Osigurat ćemo potporu za branitelje poduzetnike, ali i poduzetnicima koji zapošljavaju branitelje. Tražimo konsenzus o donošenju Ustavnog zakona o zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja i Domovinskog rata.

Dr. Tuđman - naše sidrište

U svim ovim turbulentnim vremenima „+Hrvatska“ znači da ćemo ostati ono što jesmo - domoljubi, čuvati tradiciju i nikada ne zaboraviti tko smo, od kamo dolazimo i kuda idemo. Dr. Franjo Tuđman je naše sidrište i mirna luka. On nije samo zajedno s braniteljima donio neovisnost, on je srušio hrvatski Berlinski zid. Donio je demokraciju, višestranački parlament. Idemo do pobjede, za dobro naše domovine. Za jaku Hrvatsku!

POBJEDNIČKO ZAJEDNIŠTVO

A prisutnima su se obratili i potpredsjednik HDZ-a Dražen Bošnjaković, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i načelnik Rugvice Mato Čičak.

PROGRAMSKI SKUPOVI

Vukovar

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-vukovara-nas-domovinski-zav...

Sesvete

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-sesveta-sdp-nudi-rast-od-jedan-po...

Virovitica

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-virovitice-sdp-ova-vlada-mora-nar...

(FOTO: Martina Cvek)