Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović jučer je na stranačkom skupu u Slavonskom Brodu, u prepunoj Gradskoj dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“, istaknula da su ustavne promjene i „novi temelji RH“ koje najavljuje predsjednik na odlasku ništa drugo nego - carevo novo ruho!

Program je gotov!

- Mi u HDZ-u znamo da je Domovinski rat, u kojem je poginulo 15 tisuća branitelja, temelj naše države. Svoj predsjednički program objavit ću 11. studenoga, koja dva mjeseca prije izbora, ali i s njim se manipulira u pojedinim medijima. Moj program se temelji na gospodarskom rastu, socijalnoj osjetljivosti i samosvjesnoj vanjskoj politici.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/bez-obzira-na-datum-pobjedujemo

Gospodarska, a ne ustavna kriza!

Među prvim potezima, Grabar Kitarović će kao predsjednica RH sazvati tematsku sjednicu Vlade o gospodarsko-socijalnom ponoru u koji nas je bacila Milanovićeva i Josipovićeva družina:

- Nalazimo se u dubokoj gospodarskoj, socijalnoj i društvenoj krizi, a ne u ustavnoj krizi - kao što to Josipović želi prikazati! Zatražit ću proglašenje gospodarskog pojasa u Jadranskom moru i rehabilitirati hrvatske generale koji su 2000. naprasno umirovljeni! Oni se ne mogu vratiti u aktivnu službu, no bit će dio moga savjetodavnog tima.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-predsjednik-ima-dovoljno-ovlasti-p...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/moji-prvi-potezi-pojeftinit-cu-ured-pred...

Na stranačkom skupu govorili su i predsjednik brodsko-posavskoga županijskog HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Pero Ćosić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, saborski zastupnik Šime Đurđević i predsjednik brodskog (gradskog) odbora naše stranke Josip Samardžić.

Sa starijima i nemoćnima

Prije samog skupa, Grabar Kitarović se družila s članovima Udruge za promicanje inkluzije te posjetila brodski Dom za starije i nemoćne osobe te Udrugu „Žene s osmijehom“. Više fotografija iz Brodsko-posavske županije pogledajte na:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.690931947672513.1073741923.406...