Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović jučer se na stranačkom skupu u Virovitici osvrnula na lošu prognozu Europske komisije (EK) koja je potvrdila ono što građani svakodnevno sve više osjećaju, a to je da Hrvatska gospodarski tone sve dublje.

- EK je iznijela crne prognoze o daljnjem padu BDP-a i rastu nezaposlenosti. No Vlada nas i dalje obmanjuje, a predsjednik u odlasku već pet godina sve to gleda i šuti. Najprije je govorio o „novoj pravednosti“, koja se pretvorila u Kukuriku pravednost, a sada govori o nekim novim temeljima, o „Drugoj republici“. Mi dobro znamo koji su temelji RH - Domovinski rat i naši branitelji! Ne trebaju nam novi temelji! 

Fikus bez pokrića

Naša predsjednička kandidatkinja također je istaknula da su neistinite Josipovićeve tvrdnje (izlike) da predsjednik nema ovlasti:

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-predsjednik-ima-dovoljno-ovlasti-p...

- Kada postanem predsjednica, bit ću stalno među vama, da vas i dalje slušam kako biste me držali na zemlji i kako bismo zajedno izgradili put Hrvatske prema blagostanju!

Grabar Kitarović je napomenula da su svaki pojedinac u Lijepoj Našoj i obnova zajedništva srž njezinog programa - koji će uskoro predstaviti. Oživljavanje gospodarstva, socijalna stabilnost, rješavanje prijepora sa susjednim državama, zauzimanje za prava Hrvata u BiH i iseljeništvu, kao i vraćanje optimizma i dostojanstva svakom građaninu - neki su od zacrtanih ciljeva u mandatu buduće predsjednice RH.

S mladima i gospodarstvenicima

Nazočnima su se na stranačkom skupu obratili i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, predsjednik županijskog HDZ-a Josip Đakić te virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Prije samog skupa, Grabar Kitarović se u Virovitici družila s mladima u Studentskom restoranu „Škola“ te je posjetila Razvojnu agenciju Virovitičko-podravske županije (VIDRA) i Poduzetnički inkubator - gdje se susrela s gospodarstvenicima. Više fotografija iz Virovitičko-podravske županije pogledajte na: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.691324124299962.1073741924.406...