Iz Grada Heroja - do pobjede! Ponos. Domoljublje i - zajedništvo! U dupkom punoj Sportskoj dvorani Borovo (više od 3 000 prisutnih!) održan je programski skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za V. izbornu jedinicu - na kojem je predstavljen Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“. Hrvatske povijesne trobojnice i stranačke zastave - velebno pobjedničko ozračje. Prioritet - gospodarski rast i razvoj. Vraćanje dostojanstva jedinoj nam Domovini. Na jednom mjestu okupljeni brojni stranački dužnosnici - od nacionalne razine pa naniže. Te predstavnici Domoljubne koalicije. Zajedno - za jaku Hrvatsku!

Pobjeda za bolji život Domovine

Naše mlade i obrazovane, svjesni smo, zadržat ćemo u Domovini samo otvaranjem radnih mjesta. Našim radom, pameću i ljubavlju - stvorit ćemo jaku Hrvatsku. Za opstanak vlastitog naroda niti jednu cijenu neće nam biti teško platiti! - istaknuo je, među ostalim, predsjednik Tomislav Karamarko u nadahnutom govoru i često prekidan gromoglasnim pljeskom.

Govor predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

SDP-ovo licemjerje

Želim vam svima zahvaliti što ste ove četiri godine ostali čvrsti. Odlukom Vrhovnog suda jučer je skinuta stigma sa stranke i 220 tisuća članova HDZ-a. Od samog početka tvrdili smo da stranka ne može biti kriva za postupke pojedinaca, ma tko oni bili. Nismo dali da nam razbijaju stranku i pokazalo se da smo bili u pravu. Još jednom ponovit ću ono što ponavljam od prvog dana kada sam preuzeo upravljanje strankom. Naša stranka prošla je svoju katarzu. U njoj nema niti jednog pravomoćno osuđenog dužnosnika, niti će ga ikada biti. Svakom onom tko se ogriješi o zakon - bolje je neka odmah sam ode! S druge strane, oni svoje - za prijevare i pronevjere pravomoćno osuđene dužnosnike - biraju za gradonačelnike, a puna su im usta poštenja.

„Eksplozija“ javnog duga

Hrvatska je sada u svakom pogledu u najkritičnijem razdoblju od stjecanja svoje suverenosti i samostalnosti. Bilježimo rekordnu nezaposlenost i dramatičan pad zaposlenosti, egzodus mladih i obrazovanih, „eksploziju“ javnog duga i deficita, pad životnog standarda i eroziju svih vrijednosti na kojima bi se trebalo graditi moderno društvo. A već dvije godine smo članica Europske unije. Jedina smo država koja je Europskoj uniji više uplatila nego što je od nje kao članica dobila. Odgovornost za to leži na onima koji su izigrali povjerenje birača i cijelu Hrvatsku učinili taocem vlastite nesposobnosti. No, pošteno je priznati da je ova vlada na odlasku u jednome bila vrlo učinkovita. Istina je da Hrvatska „raste“ - njezin dug nekontrolirano raste. U manje od četiri godine zadužili su Hrvatsku za gotovo 100 milijardi kuna - što je približno polovica duga svih Vlada od samostalnosti. A što je najgore - od tog zaduživanja nema nikakve koristi - jer je sve otišlo u potrošnju, a ne u stvaranje nove vrijednosti. 

SDP-ovo uhljebljivanje podobnika i - korupcija

Poručujem im - dosta je bilo vašeg poigravanja s našom budućnošću! Hrvatska nije vaša osobna imovina da se tako neodgovorno prema njoj ponašate. Već godinu dana bave se našim programom! Zato što svoga nemaju! Sve što imaju je mandat koji će povijest pamtiti kao - izgubljene godine. Te godine obilježila je politika neuspjeha, obmana, partijskog podobništva i korupcije, nedosljednosti, atmosfere obračuna i pokušaja rušenja temeljnih vrijednosti moderne Hrvatske!

ZA jaku Hrvatsku

Naš prioritet, prva točka Izbornog programa, ultimativna obveza i domovinski zavjet je - snažno pokrenuti gospodarstvo. To je moguće samo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, izvoznika te redovito i dobro plaćenog radnika. Samo stavljanjem u funkciju neiskorištenih prirodnih bogatstava - zemlje, vode, energije… Samo buđenjem zapuštenih gospodarskih potencijala. Našim radom, pameću i ljubavlju - stvorit ćemo jaku Hrvatsku.

Porezno rasterećenje

Čim preuzmemo odgovornost za upravljanje Hrvatskom, ukinut ćemo niz skupih i suvišnih parafiskalnih nameta. U čitavom mandatnom razdoblju planiramo kontinuirano smanjivati stope ukupnog poreznog opterećenja. Rasterećenjem poduzetnika i obrtnika povećat će se investicije, a one su glavni preduvjet za razvoj gospodarstva. U posljednje četiri godine u poreznom zakonu napravljene su 44 izmjene. Provodile su ih četiri šefa Porezne uprave. U takvoj poreznoj stihiji i nestabilnosti ne želi poslovati niti jedan poduzetnik, a poglavito ne strani ulagač. Osigurat ćemo i veću pravednost u oporezivanju. Porezni obveznici poreze će plaćati sukladno svojoj ekonomskoj snazi. I građane s najnižim primanjima dodatno ćemo porezno rasteretiti.

Investicije - motor razvoja

Naš je cilj Hrvatsku učiniti najprivlačnijom zemljom za izravna domaća i strana ulaganja u skupini tranzicijskih europskih zemalja. Znamo da bez investicija nećemo uspjeti. Zato smo izradili kartu mogućih i poželjnih investicija za cijelu Hrvatsku. Ona sadrži popis troškova ulaganja, poticaje koji se nude i dozvole koje treba ishoditi. To će biti pozivnica i vodič domaćim i stranim ulagačima. Investicijski potencijal države bit će usmjeren ka stvaranju preduvjeta za ravnomjerni razvoj svih krajeva naše zemlje. To ćemo činiti kroz kapitalne strateške projekte poput Pelješkog mosta, projekta navodnjavanja Slavonije, izgradnje željezničkih pruga te morskih i riječnih luka... Njih ćemo sufinancirati iz EU fondova. Do kraja 2019. iz EU fondova planiramo povući najmanje pet milijardi eura!

Razvijeno selo - razvijena država

Poljoprivreda već godinama posrće, a naše projekcije govore da među svim granama ima najveći potencijal rasta - zbog brojnih neiskorištenih resursa. A poljoprivreda može u značajnoj mjeri osigurati prehrambenu neovisnost Hrvatske. Hrvatska danas uvozi dvostruko više hrane nego što izvozi. Ne čudi, kad nam je 50 posto obradivih površina zaraslo u korov. Kakva je to država kojoj je toliko njiva zaraslo u korovu. Zašto traktori naših poljoprivrednika već nisu na njima? Jaki uvoznički lobiji bacaju hrvatskog seljaka na koljena! To više neće tako ići - to ćemo promijeniti. Zaštitit ćemo svoje proizvode i potaknuti novu proizvodnju - kako to čine sve razvijene države članice EU.

Industrija i turizam

Posebna pozornost mora se posvetiti vitalnim industrijskim granama sa snažnim izvoznim potencijalom. Uz već snažnu turističku djelatnost na jadranskoj obali koju ćemo i dodatno poticati, postoji i turistički potencijal kontinentalnog dijela Hrvatske koji je razvojno neopravdano zapostavljen. Ruralni, planinski, zdravstveni turizam nude neiskorišteni potencijal koji na sebe veže kulturnu i povijesnu baštinu, tradicijske obrte i zanate. Zato ćemo olakšati uvjete za razvoj seoskih gospodarstava i pružiti im pomoć u korištenju sredstava iz Europskog fonda za ruralni razvoj, ali i drugih izvora financiranja.

Nezaposleni i blokirani

Premda danas najviše govorim o aktivnoj populaciji: poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima, niti jednog trenutka nisam zaboravio na nezaposlene, blokirane, one koji rade, a ne primaju plaću, kao i sve druge, povrijeđene i zapostavljene hrvatske građane. Možemo li biti spokojni kada znamo da u našoj zemlji imamo 270.000 nezaposlenih i 320.000 blokiranih?! Kakva bismo mi to bili Domoljubna koalicija, kakva bismo mi to bili stranka i kakav bih ja to bio predsjednik kada bismo oko sebe mirno mogli gledati pola milijuna ljudi koji žive na samom rubu egzistencije. Zato je smisao svih naših težnji upravo rješavanje problema visoke nezaposlenosti u Hrvatskoj.

ZA obitelj i zaustavljanje egzodusa

Naše mlade i obrazovane, svjesni smo, zadržat ćemo u Domovini samo otvaranjem radnih mjesta. Također ćemo im pomoći i programima „Inicijativa za mlade“ i „Jamstvo za mlade“, stambenim zbrinjavanjem onih koji osnivaju obitelji... A svim budućim roditeljima mogu objaviti - svako novorođeno dijete od svoje hrvatske države dobit će potporu. Predložit ćemo da to bude 1000 eura! Za opstanak vlastitog naroda niti jednu cijenu neće nam biti teško platiti. Smanjit ćemo PDV na dječju hranu i potrepštine na samo 5 posto! Ono što vam sa sigurnošću mogu obećati - mirovine će tijekom našeg mandata narasti za najmanje pet posto, a kako se naše projekcije budu ostvarivale - i više.

Nema povratka na SDP-ov kriminal

Onaj tko Vukovaru, mjestu najstrašnijeg zločina nad Hrvatima, pod okriljem mraka nasilno uvodi ćirilicu, tko za vukovarske branitelje tvrdi da su „sramota“, taj nikada neće služiti svome narodu - nego će uvijek težiti samo vladati nad njim. Tražimo konsenzus o donošenju Ustavnog zakona o zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja i Domovinskog rata. Domovinski rat, branitelji i dr. Franjo Tuđman bit će zaštićeni Ustavom RH.

U jednom se slažem sa SDP-om - „nema povratka na staro“. Nema povratka na SDP-ov kriminal, na „Lex Perković“, „region“, protuzakonito uvođenje ćirilice u Vukovaru i razbijanje glava vukovarskih branitelja…

ZA sigurnu Hrvatsku!

Migrantska kriza i tonjenje nesposobne i neodgovorne vlade iz greške u grešku, iz jedne kontradikcije u drugu svjedoči da donošenje sveobuhvatne Strategije nacionalne sigurnosti mora biti nacionalni prioritet.

GALIĆ, TOMAŠEVIĆ, ŠIMIĆ I TEPEŠ

A prisutnima su se obratili vukovarsko-srijemski župan (i potpredsjednik HDZ-a) Božo Galić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, dopredsjednik Mladeži HDZ-a Marko Šimić te predsjednik HSP-a „Dr. Ante Starčević“ Ivan Tepeš.