Zaprešić. Ponos. Zajedništvo. Domoljublje. U dupkom punoj dvorani ŠRC Inter Zaprešić održan je programski skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za I. izbornu jedinicu - na kojem je predstavljen Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“. Velebno, pobjedničko ozračje. Na jednom mjestu okupili su se brojni stranački dužnosnici - od nacionalne razne pa naniže. Te predstavnici Domoljubne koalicije. Naš program - kojeg su izradili naši stručnjaci zajedno s onima iz uglednog njemačkog IFO instituta - jamči gospodarski oporavak. Imamo ljude, imamo program - spremni smo preuzeti odgovornost za sudbinu Domovine. 

Predsjednik Karamarko predstavio je - često prekidan snažnim pljeskom - glavne točke našeg Izbornog programa.

Zaprešić i cijeli ovaj kraj - kao i cijeli „prsten“ Zagrebačke županije - oduvijek je bio žarište domoljublje. Ovdje je i grobnica jednog od najvećih sinova hrvatskog naroda, bana Josipa Jelačića. Bio je jedan od onih koji utirao put hrvatskoj neovisnosti, a koju smo ostvarili pod vodstvom dr. Franje Tuđmana. HDZ i Domoljubna koalicija nalaze svoje ishodište i nadahnuće u mislima, djelima i uspjesima tih hrvatskih velikana! - tek je dio poruka iz govora budućeg premijera.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Pobjeđujemo!

Naravno da ćemo pobijediti jer je vrijeme da stasamo u ozbiljnu državu. Vidjeli smo što se događa kad HDZ izgubi izbore. Dođu na vlast oni koji Hrvatsku nikad nisu niti htjeli. To su opasni periodi jer se počinju poigravati sa svime onim što je nama sveto. Pridružite se većini koja će 8. studenog smijeniti ovu nesposobnu vlast i Hrvatsku usmjeriti prema napretku. Naš program upućuje na glavni cilj - uspješnu Hrvatsku koja vjeruje u budućnost i poštuje prošlost. 

Djelo naših velikana - nadahnuće

Zaprešić i cijeli ovaj kraj - kao i cijeli „prsten“ Zagrebačke županije - oduvijek je bio žarište domoljublje. Ovdje je i grobnica jednog od najvećih sinova hrvatskog naroda, bana Josipa Jelačića. Bio je jedan od onih koji utirao put hrvatskoj neovisnosti, a koju smo ostvarili pod vodstvom dr. Franje Tuđmana. HDZ i Domoljubna koalicija nalaze svoje ishodište i nadahnuće u mislima, djelima i uspjesima tih hrvatskih velikana. Stanje u našoj domovini je, nažalost, krajnje teško. Od svih problema najbolniji su golema nezaposlenost, odlazak mladih, depopulacija i sve veće zaduživanje. Vlada na odlasku ne vidi te probleme, nego ih gomila. 

SDP-ov sindrom lažnih obećanja

Stranke krnje Kukuriku koalicije nisu imali ni znanja ni volje da pripreme suvisao program. Mislili su da mogu prevariti narod lažnim obećanjima! Ali - što mogu obećati kada nisu ispunili nijedno obećanje. Dug se povećava, pada broj zaposlenih, mladi masovno odlaze, korupcija buja na sve strane… Obećali su smanjiti broj blokiranih i siromašnih, a njihov broj se povećao. Obećali su reforme zdravstva, prosvjete, mirovinskog sustava - ništa nisu proveli! A obećali su i investicije - nijednu nisu ostvarili. Uništili su gospodarstvo!

Narod se ne može prevariti

Ova je vlada posvađala Hrvatsku sa svim susjedima. To je, nažalost, finale četverogodišnje „politike“ neuspjeha, obmana, partijskog podobništva, atmosfere obračuna i pokušaja rušenje temeljnih vrijednosti na kojima je nastala moderna Hrvatska. Umjesto da zatraže oprost od naroda, lažu da Hrvatska „raste“. Pokušavaju u zadnji trenutak „kupiti“ glasove ishitrenim zakonima. Od Hrvatske su napravili pokvareni zub EU. Nema više povratka na njihovu politiku uništavanja Hrvatske! Tome ćemo stati na kraj 8. studenog! 

Odgovornost za Domovinu

Formirat ćemo odgovornu vladu. Koja neće glavinjati - već odgovorno upravljati državom. Svoj program radili smo dvije godine! Pripremali smo ga zajedno s našim prijateljima iz Njemačke i Slovačke. A premijer na odlasku se tome ruga! Imamo program za investicije, razvoj i rast. To je program za budućnost Hrvatske i njezinih građana. Naš prvi prioritet, naša prva točka Izbornog programa, naša ultimativna obveza, naš domovinski zavjet je - snažno pokrenuti gospodarstvo. To je moguće samo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, izvoznika i redovito i dobro, redovitog  plaćenog radnika. 

Znanost & obrazovanje

Ulagat ćemo novac u znanost i obrazovanje. A obrazovni sustav i znanost moraju biti usko povezani s gospodarstvom. Vrijeme nam nosi nove izazove i odgovornosti. Svega ovoga neće biti ako Hrvatska ne bude sigurna. Migrantska kriza i glavinjanje ove nesposobne i neodgovorne vlade iz pogreške u pogrešku osnažuje našu odluku da donesemo sveobuhvatnu Strategiju nacionalne sigurnosti. 

EU fondovi - motor razvoja

Do kraja 2019. moramo povući 5 milijardi eura uz EU fondova. Smanjenjem porezne presije omogućit ćemo toliko željene investicije. Posebnu pažnju posvetit ćemo odnosima s Hrvatima u BiH - njihovoj ravnopravnosti s ostala dva naroda. Ne možemo više dopustiti da se hrvatski narod dijeli. 

ZA obitelj

Demografska obnova preduvjet je svake razvojne politike. Svakoj obitelji s novorođenim djetetom dat ćemo 1 000 eura potpore. Premijer na odlasku izjavio je da je to „trošak“! To nije „trošak“, već investicija svih investicija. Nema važnije investicije od one za budućnost vlastitog naroda. Ova nam vlada, nažalost, ostavlja Hrvatsku sa sve manje djece i perspektivom daljnjeg propadanja. Ako se nastavi ovako, do 2050. imat ćemo oko 700 tisuća stanovnika manje. Naš plan je da nas do 2015. mora biti pet milijuna. 

POBJEDNIČKO ZAJEDNIŠTVO

A prisutnima su se obratili potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Miljenko Filipović, zamjenica predsjednika Mladeži HDZ-a Ivana Župan te predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

PROGRAMSKI SKUPOVI

Vukovar

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-vukovara-nas-domovinski-zav...

Sesvete

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-sesveta-sdp-nudi-rast-od-jedan-po...

Virovitica

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-virovitice-sdp-ova-vlada-mora-nar...

Sisak

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-siska-sdp-ov-program-je-nas...

Čakovec

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-cakovca-umjesto-programa-premijer...

Orašje (BiH)

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/iz-orasja-nasa-ce-vlada-traziti...

(FOTO: Martina Cvek)