Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovarao je večeras na pitanja novinara uoči svečanog obilježavanja 25. obljetnice osnutka HDZ-a (bivše) Općine Vinkovci. Komentirao je, među inim, Milanovićeva kandidata Josipovića i njegovu „brigu“ za Ustav dok istodobno kukavički izbjegava ocijeniti rad svoje SDP-ove vlade, Vargino nemoralno korištenje službenog automobila za odlazak na skijanje u Italiju, diskriminaciju Hrvata izvan Hrvatske...

Odgovore na pitanja možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne Karamarkove poruke: 

O JOSIPOVIĆEVOJ SEBIČNOJ „BRIZI“ ZA USTAV

Umjesto da priča o padu BDP-a, potpunom izostanku kvalitetnih investicija, odlasku mladih ljudi iz Hrvatske... Josipović neprestano nameće temu kako će se birati Predsjednik RH. Predsjednički su izbori 28. prosinca. Pitate hoće li predsjednika narod birati neposredno ili će se birati u Saboru? O čemu, uopće, govorimo!? Idemo popraviti gospodarsko-socijalnu situaciju u Hrvatskoj, pa onda pričati o tome! Zalažem se za predsjednika koji će se skrbiti o standardu svojih građana. A predsjednika biramo po zakonu koji je na snazi. Ovo je tema koju je Josipović nametnuo - ili možda njegov kolega kandidat - kako ne bi morali pričati o bitnim temama. A bitna je tema teško stanje u gospodarstvu i jako loš životni standard naših građana.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipovic-bi-se-barem-pri-kraju-ma...

O NEMORALNOM VARGI NA SKIJANJU

Varga se ponaša u skladu s naravi ove vlade. Ništa me ne čudi! Da je to barem jedini njihov problem. Pravila su jasna - službeni automobil se ne smije koristiti u privatne svrhe! 

O DISKRIMINACIJI HRVATA IZVAN RH

Ova je vlast sve napravila kako bi onemogućila glasovanje dijaspore. A glasovi dijaspore su, naravno, uvijek bili usmjereni prema HDZ-u. 

O POBJEDNIČKIM VINKOVCIMA

Sretan sam - opet dolazim u Vinkovce. Za HDZ - pobjedničke Vinkovce! Ovdje imamo kvalitetnu organizaciju koja donosi pobjede. Ponosni smo na Vinkovce!