Uvijek smo pozivali te i danas pozivamo sve one koji će doći u Vukovar da s dužnim pijetetom odaju počast svima koji su stradali u velikosrpskoj agresiji - jedna je to od glavnih poruka koje je danas glavni tajnik Milijan Brkić u ime HDZ-a  uputio javnosti. Posebno se osvrnuo i na iznenadnu "brigu" dosadašnjeg predsjednika Josipovića. 

Vukovar - mjesto posebnog pijeteta

- Nije bitno gdje će tko biti u Koloni sjećanja i kada će joj se tko pridružiti. Bitno je da svi oni koji dođu odaju počast svim vukovarskim žrtvama na miran i dostojanstven način. Zanimljivo je da se danas napokon pojavljuje i dosadašnji predsjednik Josipović koji naglo poziva na mir i dostojanstvo - što HDZ već duže vrijeme čini.

Sjetio se Šešelja

Brkić je prokomentirao i licemjerje državnog vrha koji već danima primjereno ne reagira na skandalozne istupe Vojislava Šešelja, ali zato najavljuje nekakvo "rješavanje" problema u Vukovaru.

- Od kada je Šešelj pušten iz Haaga, od kada zloupotrebljava boravak na slobodi ponovno zazivajući "veliku Srbiju", dosadašnji predsjednik države nije sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj će se to raspraviti, nego zajedno s Milanovićem zadnjih deset dana potpiruje vatru u Vukovaru i glumi nekakvog vatrogasca koji će nešto kao riješiti i spriječiti.

Predizborne istrage

Glavni tajnik HDZ-a također se osvrnuo i na rješenje o proširenju istrage nad Božidarom Kalmetom, i to upravo u vrijeme predizborne kampanje.

- Gospodin Kalmeta već je dao izjavu da nije zabrinut. Budući da on nije zabrinut, nismo zabrinuti ni mi. Koliko znam, nema ništa novog u tom rješenju u odnosu na ono što se pisalo po medijima zadnjih pet, šest godina. Ali, ono što zabrinjava jest tajming u kojem je to rješenje doneseno, a samim time i možebitna zlouporaba državnog odvjetništva, odnosno USKOK-a u predizborne svrhe.