Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić u jučerašnjem intervjuu za Večernji list izjavio je, među inim, da „predsjednik Josipović nema moralni kredibilitet prozivati Kolindu Grabar Kitarović zato što će joj još neko vrijeme biti zamrznut status u NATO-u“:

Afera Zlatica & famozni ZAMP

- Kako je moguće da se gospodin Josipović usudi neosnovano prozivati gospođu Kolindu, a istodobno zaboravlja i prešućuje kako je govorio neistinu i mulja hrvatsku javnost o protuzakonitom izvlačenju novca iz Komercijalne banke. A novac je izvukao preko Štedionice Zlatica, u kojoj je on bio član Nadzornog odbora, zato jer je ZAMP tamo držao depozit. 

Brkić je također naglasio da „ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i premijer Zoran Milanović zloupotrebljavaju PNUSKOK, a jedan od detalja koji idu u prilog toj tvrdnji je da se premijer Milanović prije početka akcije Agram našao s dvojicom visokopozicioniranih dužnosnika PNUSKOK-a“.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/josipovic-se-zbog-afere-zlatica-ne-b...

Trenutačni predsjednik RH nije se usudio komentirati Brkićev intervju, a premijer je, po svome starom običaju, pokušao skrenuti pažnju na neke druge teme. Ali, jučerašnji dnevnici svih nacionalnih televizija prenijeli su Brkićeve izjave: 

O „šparnom“ Josipoviću

Ivo Josipović je posljednja osoba na ovome svijetu koja bi smjela bilo kome prodavati bilo kakve lekcije jer se on do dana današnjeg nije ispričao hrvatskoj javnosti niti objasnio svoju ulogu u protuzakonitom izvlačenju financijskih sredstava iz Komercijalne banke preko štedionice Zlatica. 

O Milanovićevoj zloupotrebi PNUSKOK-a

U ovom gradu živim 30-ak godina i poznajem puno ljudi. Svakakve informacije dođu do mene, a vrijeme će pokazati da su moje riječi bile istinite i istražit će se odnosi, okolnosti i utjecaj politike na pravosudna i represivna tijela u Republici Hrvatskoj. Nije normalno, kako tvrdite, na takav način izvještavati premijera o pokretanju istraga. Postoje legalni i legitimni komunikacijski kanali pomoću kojih se izvješćuje državni vrh, a to sigurno nije da službenici ili dužnosnici PNUSKOK-a izvješćuju premijera na neposrednom sastanku.

Gospodin Milanović neka objasni hrvatskoj javnosti zašto misli da su institucije države, odnosno represivnog aparata, njegova igračka koju smije koristiti za svoje političke obračune. Institucije države na osnovu mog intervjua, odnosno mojih izjava, dužne su pokrenuti istragu - pa ćemo vidjeti hoće li one to učiniti ili ne!