U isticanju zasluga prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u stvaranju hrvatske države ne može se pretjerati, kao što se to ne može ni s poštovanjem i zahvalnošću prema njemu - poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na tribini „Dr. Franjo Tuđman - Dok je srca bit će i Kroacije!“, organiziranoj jučer u Splitu uoči 15. godišnjice smrti dr. Tuđmana. Skupu se obratila i buduća hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

FOTO: Ali Relata

KARAMARKO: Poštivati utemeljitelja države!

Kulturu zahvalnosti, poštovanja i svijesti o temeljima naše države i vrijednostima moramo jednom zauvijek usaditi u svoj narod. Moramo se učiti poštovanju prema utemeljitelju države, prema hrvatskim braniteljima - da to bude poput neizbrisivog genoma naroda spremnog živjeti izazove povijesti i suvremenosti. To nije samo poruka Tuđmanovim poštovateljima i sljedbenicima, nego i onima koji se nikada nisu i neće - dok su živi - pomiriti s Tuđmanom i njegovom Hrvatskom. Hrvatskom koja im je sve dala kako bi je zauzvrat negirali, izdavali, prodavali, blatili i optuživali. 

GRABAR-KITAROVIĆ: Dovršiti posao koji je započeo prvi hrvatski predsjednik

Krećemo u proces dovršavanja posla koji je započeo prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman - povest ćemo Hrvatsku u bolji život i blagostanje! Današnjom predajom potpisa potpore mojoj kandidaturi započinju promjene koje narod želi. 

Josipovićeve laži, nerad i šutnja

Poruke da predsjednik Josipović nešto ne može ili ne smije jer ga u tome ograničavaju nedovoljne ustavne ovlasti obične su floskule. To što govori Ivo Josipović su laži kojima prikriva svoj nerad, šutnju i mirno promatranje propadanja Republike Hrvatske, koja je danas pred ponorom. Tako kaže Europska komisija, kažu mnoge europske institucije, ali i hrvatski građani od kojih 90 posto smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru. To su samo izgovori za sukrivnju koju Josipović nosi za stanje u kojem se Hrvatska danas nalazi. Moralna dužnost Predsjednika Republike je upozoravati na probleme i pozivati na odgovornost, što Josipović ne čini. E, pa ako gospodin Josipović ne može, ne zna i neće, što je očito, ima tko zna, hoće i može!

Dopuštao Vladi da uništava državu

Hrvatska je danas u gorem stanju nego ikad, povrijeđena više nego ikad. Pitali su predsjednika u odlasku kako ocjenjuje Vladu, a on je rekao da nema stav, kao što ga nije imao ni o čemu bitnome do sada, nego samo kad je ustao protiv hrvatske obitelji. To je jedini stav koji je imao. Do sada je šutio, čekao i brinuo o svom rejtingu i dopustio ovoj vladi da uništava državu. E, pa neće više! 

Ako ne znaju - neka odstupe!

Kao predsjednica lupit ću šakom o stol kada to treba i od Milanovića odmah po preuzimanju predsjedničke dužnosti tražiti sazivanje sjednice Vlade na kojoj će se raspravljati o stanju u Hrvatskoj i o tome što oni i na koji način namjeravaju riješiti. Ako nemaju ideja i ne mogu ništa učiniti, neću se libiti da zatražim da odstupe i da se raspišu prijevremeni izbori!

Istraga o remontu vojnih zrakoplova 

Vlada je nula eura, nula kuna povukla iz kohezijskih fondova EU! Nije li to veleizdaja?! Samo zato što netko te novce nije strpao u džep ne znači da ih nije pronevjerio. I za to trebaju odgovarati! Nije li veleizdaja i svojevrsna pronevjera hrvatskog novca i to što Hrvatska nije proglasila gospodarski pojas na Jadranu, pa godišnje gubi više od 350 milijuna eura. Zauzet ću se i za preispitivanje remonta vojnih zrakoplova u Ukrajini kako bi se utvrdilo ima li u tome kriminala.

SUDIONICI TRIBINE U SPLITU

Na jučerašnjoj tribini u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, među inim, sudjelovali su prof. dr. Andrija Hebrang, Igor Zidić, Antun Vrdoljak, Nikica Valentić, akademik Ivica Kostović i Miroslav Ćiro Blažević. Skup je u HNK-u pozdravio i domaćin, predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić. 

Donosimo njihove ključne poruke:

HEBRANG: Dr. Tuđman je okupio i pomirio narod

Predsjednika Tuđmana pamtit ćemo po puno stvari, no najvažniji je bio njegov životni cilj stvaranja neovisne hrvatske države kojem je podredio apsolutno sve. Na tom je putu imao takve poteškoće o kojima danas više niti ne sanjamo. Protiv sebe je imao cijelu međunarodnu zajednicu, duboko podijeljeni narod komunističkom diktaturom, no to je prebrodio, okupio nas i pomirio nas. Današnja Hrvatska nije ona koju je stvarao Tuđman jer je aktualna vlast sa svih pozicija pomela sve koji ne misle kao oni.

VALENTIĆ: Zadaća generacije - stvoriti ekonomsku budućnost

Prvi predsjednik Hrvatske dr. Franjo Tuđman je bio veliki čovjek koji je strateški osmislio način stvaranja hrvatske države, a od 2000. počinje zaduživanje i ekonomski kolaps, što je danas glavni problem Hrvatske. Tu treba sve kreativne snage pridobiti na zajedništvo u rješavanje gospodarskih problema. To je danas bitno. Ovo je povijest, a sada treba stvarati ekonomsku budućnost i to je zadatak ove generacije. 

ŠKORIĆ: Dr. Tuđman živio je Hrvatsku 

Franjo Tuđman ostvario je ono o čemu su mnogi sanjali, živio je i vjerovao u Hrvatsku. Kako smo u to vrijeme bili odlučni, bili pobjednici, tako i sada moramo biti složni i osloniti se sami na sebe. Zato, podržimo našu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović. Za bolju Hrvatsku! 

BLAŽEVIĆ: Josipović nas želi rasturiti!

Ivo Josipović mudro hoće da nas rasturi! Nećemo mu to dopustiti jer on nas sve pokušava zavarati. U ovom nogometnom konfliktu on spominje sjever i jug. Ma koji sjever i jug! On ne zna da je hrvatska mladost ujedinjena!

Više fotografija pogledajte na:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.799944023396960.1073741898.333...